Τη μεγαλύτερη ενίσχυση εμφάνισε ο τζίρος των καταστημάτων πώλησης επίπλων, ηλεκτρικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού η οποία σε ετήσια βάση έφθασε στο 159,9%.

Ισχυρή άνοδο εμφάνισε ο τζίρος του λιανικού εμπορίου τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, καθώς ενισχύθηκε κατά 38,9% βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία που δημοσιοποίησε η στατιστική υπηρεσία, ο τζίρος σε μηνιαία βάση ενισχύθηκε 10,1%.Παράλληλα:

  • Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Απρίλιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2020, παρουσίασε αύξηση 39,3% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2021 αύξηση 8,1%.
  • Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Απρίλιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2021 παρουσίασε αύξηση 2,8
  •  Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Απρίλιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2021, παρουσίασε αύξηση 2,2%.

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο (Κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές)

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών του Δείκτη Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο (Κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές)

Η αύξηση του Δείκτη Όγκου κατά 39,3% τον μήνα Απρίλιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2020, προήλθε, κυρίως, από τις μεταβολές στις παρακάτω κατηγορίες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here