Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών που θα καταλήξει και θα ανακοινώσει  τα μέτρα στήριξης των τραπεζών προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις που ζημιώθηκαν με τον “Δανιήλ“.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο μέτρων στήριξης των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών που αναμένεται να ανακοινώσουν οι τράπεζες περιλαμβάνει συγκεκριμένη περίοδο χάριτος και «πάγωμα» δόσεων  και αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών αναμένεται να διαθέσει ποσό πάνω από 20 – 30 εκατ. ευρώ, ως δωρεά στο κράτος για έργα υποδομών, κυρίως αντιπλημμυρικά, συμβάλλοντας στην ταχεία αποκατάσταση των ζημιών σε Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα.

Απαραίτητο είναι να εκτιμηθεί με ρεαλισμό, η έκταση των επιπτώσεων της θεομηνίας Daniel, το εύρος των πραγματικών ζημιών των επιχειρήσεων που δεν είναι μόνο άμεσο, το οποίο με πρώτες εκτιμήσεις αναφέρεται γύρω στα 2,5 δισ.€, αλλά και έμμεσο.

Οι επιχειρήσεις διαχωρίζονται σε ασφαλισμένες και μη, η καταστροφή εργοστασιακών υποδομών είναι μεγάλη, αλλά και οι καταστροφές σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα τεράστιες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here