Μία μόλις μέρα αφού ξεκινήσει η διαπράγματευση των 800.000 νέων μετοχών της Alpha Bank (από την διαδικασία της πετυχημένης αύξησης κεφαλαίου), ο δείκτης MSCI Global Standard θα συμπεριλαμβάνει και την μετοχή της Alpha.

Η συμμετοχή της Alpha Bank στους δείκτες της MSCI συνεπάγεται σημαντικές εισροές κεφαλαίων στη μετοχή από παθητικά funds. Η JP Morgan υπολογίζει αυτές τις εισροές σε 180 εκατ. δολάρια γι’ αυτό άλλωστε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η μετοχή της τράπεζας εκτινάχθηκε κατά +10,14%.

  • Η μετοχή της Alpha Services & Holdings, μητρικής εταιρείας της Alpha Bank, θα περιληφθεί από τις 14 Ιουλίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστηρίο, στον δείκτη MSCI Standard Mid Cap (μεσαίας κεφαλαιοποίησης), ενώ σήμερα περιλαμβάνεται στο δείκτη MSCI Emerging Markets Small Cap.

Σήμερα η Alpha Bank έχει 1.545.981.097 μετοχές, ενώ με την αύξηση κεφαλαίου προστέθηκαν 800.000.000 νέες μετοχές, που εισάγονται προς διαπραγμάτευση την Τρίτη, κάτι που σημαίνει ότι με τη σημερινή τιμή κλεισίματος των 1,086 ευρώ η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας αυξάνει από τα 1,67 στα 2,54 δισ. ευρώ, γεγονός που εξηγεί και την αναβάθμιση από την MSCI.   

Τα δύο σενάρια της JPMorgan για τη μετοχή της Alpha Bank

Alpha Bank, JPMorgan

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here