Σήμα για αύξηση 0,25% των επιτοκίων εντός του Μαρτίου έστειλε η Fed. Ταυτόχρονα το Μάρτιο, η Fed έχει προαναγγείλει ότι σταματά και τις αγορές ομολόγων ξεκινώντας το tapering.

Η διόρθωση τιμών στη Wall Street και η άνοδος των αποδόσεων στα ομόλογα προεξοφλεί ήδη αυτή την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία έγινε βεβαιότητα μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η Fed. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης, η Fed ανέφερε ότι μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από το επίπεδο του 0 με 0,25% που βρίσκονται σήμερα θα είναι πιθανότατα σύντομα κατάλληλη. «Με τον πληθωρισμό να βρίσκεται αρκετά πάνω από το 2% και μια ισχυρή αγορά εργασίας, η επιτροπή FOMC έκρινε ότι θα είναι σύντομα κατάλληλη μια αύξηση των επιτοκίων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σε άλλη ανακοίνωση, η Fed σημείωσε πως αναμένει ότι η διαδικασία συρρίκνωσης του ισολογισμού (πώλησης των ομολόγων που έχει αγοράσει), θα ξεκινήσει μετά την έναρξη των αυξήσεων επιτοκίων. Η Fed οφείλει να είναι προσεκτική ακόμα και στις ανακοινώσεις γι αυτό το θέμα. Είναι διαφορετική η παύση των αγορών, από την πώληση ομολόγων που αγοράστηκαν…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here