Σε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για να προσφέρουν προηγμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Open Banking στην Ιταλία και την Ευρώπη προχωρούν CRIF και SIA.

Ο στόχος της συμφωνίας είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας καινοτομίας των τραπεζών, των εταιρειών και των fintechs στο νέο ψηφιακό σενάριο που προκύπτει επίσης από τις καινοτομίες που εισήχθησαν στην αγορά από την PSD2, και ιδίως την πρόσβαση σε δεδομένα τρεχούμενων λογαριασμών πελατών – που υπόκεινται σε εξουσιοδότηση – και πληρωμή παραγγελιών από  εξουσιοδοτημένα τρίτα μέρη.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία μεταξύ CRIF και SIA προβλέπει την ενσωμάτωση των αντίστοιχων ψηφιακών υπηρεσιών που προσφέρουν και θα καλύψει την από κοινού καθολική διαχείριση της εμπειρίας του χρήστη, αξιοποιώντας πλήρως τις λειτουργίες που προσφέρει το Open Banking, καθώς και τη δυνατότητα διαχείρισης των προσωπικών οικονομικών στοιχείων των πελατών μέσω προηγμένων λύσεων Personal και Business Finance Management (PFM και BFM).

Για παράδειγμα, θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση μιας αγοράς, τόσο σε παραδοσιακά όσο και σε ψηφιακά κανάλια, μέσω της Υπηρεσίας Payment Initiation Service (PIS), δηλαδή  ξεκινώντας τη συναλλαγή πληρωμής από τον τρεχούμενο λογαριασμό που έχει επιλέξει ο πελάτης, εκτός των άλλων μέσων πληρωμών που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή όπως πιστωτικές κάρτες και ψηφιακά πορτοφόλια.

Θα διευκολύνει επίσης τα άτομα και τις επιχειρήσεις να λάβουν δάνεια  μέσω μιας πλήρως ψηφιακής εμπειρίας, χάρη σε ένα πιο πλήρες και ενημερωμένο σύνολο δεδομένων που θα κάνει την πρόσβαση στην πίστωση απλούστερη. Οι CRIF και SIA, εκτός από την παροχή στις ιταλικές και ευρωπαϊκές αγορές ενός οικοσυστήματος υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προσβάσιμο από μια ενιαία αγορά και μέσω APIs, στοχεύουν επίσης στην ανάπτυξη νέων περιπτώσεων χρήσης και μοντέλων συνεργασίας μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρειών και fintechs.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτήν τη συνεργασία με έναν παγκόσμιο παίκτη όπως η SIA. Η συμπληρωματικότητα των υπηρεσιών των δύο εταιρειών, αντιπροσωπεύει μια μεγάλη αξία που σκοπεύουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας καθώς και στους δικούς τους τελικούς πελάτες. Γνωρίζουμε ότι η επιτάχυνση στην αγορά που προκλήθηκε από την καινοτομία, θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε με την πάροδο του χρόνου την ολοκληρωμένη προσφορά μας προκειμένου να φτάσουμε στα επόμενα επίπεδα με ολοένα και πιο καινοτόμες και υψηλής απόδοσης ψηφιακές λύσεις» σχολίασε ο Carlo Gherardi, CEO της CRIF.

 

«Η αξιοπιστία των υποδομών της SIA και των υπηρεσιών συναλλαγών στον τομέα των πληρωμών και η ποιότητα των υπηρεσιών πληροφοριών της CRIF, χαρακτηριστικά που έχουν ήδη εκτιμηθεί και αναγνωριστεί στην Ιταλία και στο εξωτερικό, αντιπροσωπεύουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό που μας επιτρέπει να ανταγωνιστούμε στην Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας την ηγετική μας θέση στην καινοτομία και την υποστήριξη της χρηματοπιστωτικής αγοράς για την ανάπτυξη νέων λειτουργικών μοντέλων που προσφέρει το Open Banking“, δήλωσε ο Nicola Cordone, CEO της SIA.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here