Το «πράσινο φως» άναψε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, στη συμφωνία πώλησης στη ΔΕΠΑ από τη SHELL του 49% των μετοχών, καθώς και του μάνατζμεντ της ΕΠΑ και της ΕΔΑ Αττικής. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, η Ολομέλεια ενέκρινε ομόφωνα την απόκτηση από τη ΔΕΠΑ αποκλειστικού ελέγχου επί των ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής, κρίνοντας ότι δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/2011.

Η έγκριση της Επιτροπής ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, με τη διάσπαση της εταιρείας σε δύο τμήματα, τη «ΔΕΠΑ Εμπορίας» και τη «ΔΕΠΑ Υποδομών».

Το σχέδιο προβλέπει στη «ΔΕΠΑ Υποδομών» να «περάσει» η συμμετοχή του Δημοσίου στην ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας (51%), το 100% της ΕΔΑ Αττικής, η ΔΕΔΑ Λοιπής Ελλάδας και τα μεγάλα διακρατικά έργα, ώστε στη συνέχεια το Δημόσιο να εκχωρήσει το 14% των μετοχών που κατέχει. Η ιδιωτικοποίηση θα ξεκινήσει από τη «ΔΕΠΑ Εμπορίας», για την οποία έχουν ήδη εκφράσει δημόσια ενδιαφέρον αρκετοί εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here