Προς το τέλος του πρώτου 10ημέρου του Νοεμβρίου θα γίνει, κατά πάσα βεβαιότητα, γνωστό το όνομα του διαδόχου της Daniel Nouy, εξέλιξη που έχει την σημασία της και για το εγχώριο banking.

Σύμφωνα με πηγές από την Φρανκφούρτη στην τελική φάση της διαδικασίας, που σημειωτέον έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι, έχουν προχωρήσει ο Iταλός Andrea Enria, η Iρλανδή Sharon Donnery και ο Γάλλος Robert Ophele, με τους δύο πρώτους να θεωρούνται ως επικρατέστεροι.

Ο μεν Ιταλός, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής και πολύ κοντά στην γραμμή του συμπατριώτη του Ντράγκι θεωρείται ισχυρός υποψήφιος.

Η Ιρλανδή, αναπληρώτρια επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας θεωρείται εξίσου ισχυρή υποψηφιότητα και επιπλέον ως γυναίκα φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Ιταλού.

Ο λόγος;

  • Η ΕΚΤ δείχνει μία προτίμηση υπέρ του διορισμού γυναικών σε νευραλγικές θέσεις όταν μάλιστα η αποχώρηση της Γαλλίδας θα μειώσει περαιτέρω τον αριθμό τους σε ηγετικά πόστα.

Για την Αθήνα, την ΤτΕ, το banking μάλλον κάνουν και οι δύο, ο μεν Enria καθώς ως Ιταλός έχει γνώση του τεράστιου προβλήματος των NPLs/NPEs του τραπεζικού συστήματος της χώρας του, η δε Donnery συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς που διάκεινται φιλικά προς τον σχεδιασμό της τιτλοποίησης προβληματικών δανείων ύψους έως 20 δισ. μέσω κρατικών εγγυήσεων στα ομολογιακά δάνεια που θα εκδώσουν οι τράπεζες.

Συνεπώς, ας περιμένουμε λίγες μέρες και θα ξέρουμε.

  • Την Παρασκευή, κατά πάσα βεβαιότητα, θα ανακοινωθούν τα stress tests των ευρωπαικών τραπεζών και μέχρι τις 8-9 Νοεμβρίου θα έχει γίνει γνωστό και το ποιος θα διαδεχθεί από Χριστούγεννα και μετά την Daniel Nouy.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here