Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού δεν αφήνει ανεπηρέαστο το πρόγραμμα Shape Your Future from Athens to Tokyo, του οποίου η έναρξη μετατίθεται για το 2021.

Με την πρόσφατη ανακοίνωσή τους, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δήλωσαν ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβάλλονται οριστικά για το 2020 και μετατίθενται για το 2021, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών και όλων όσων συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αναβολή της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης παγκοσμίως επηρεάζει με τη σειρά της το πρόγραμμα «Shape Your Future from Athens to Tokyo», του οποίου οι αρχές και η φιλοσοφία είναι πλήρως συνυφασμένες με αυτές των Ολυμπιακών Αγώνων. Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και αξιοποιεί τη δυναμική των Ολυμπιακών Αγώνων, επιχειρεί σε συνεργασία με νέους από όλον τον κόσμο να αναδείξει τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Tο πρόγραμμα, απευθυνόμενο στους νέους, έχει ήδη πραγματοποιήσει έρευνα ώστε μεταξύ τριών σημαντικών ζητημάτων (ισότητα των φύλων, κλιματική αλλαγή, βιώσιμες πόλεις και κοινότητες) να αναδειχθεί αυτό για το οποίο επιθυμούν να ενεργήσουν δυναμικά και να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί. Τα αποτελέσματα της έρευνας ανέδειξαν το θέμα της κλιματικής αλλαγής ως το πιο κρίσιμο ζήτημα για τη γενιά τους.

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων δημιουργεί νέα δεδομένα για την παγκόσμια κοινότητα, στα οποία το πρόγραμμα οφείλει να προσαρμοστεί. Η αλληλένδετη σχέση του «Shape Your Future from Athens to Tokyo» με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οδήγησε την οργανωτική επιτροπή του προγράμματος να λάβει την σημαντική απόφαση αναβολής του, μεριμνώντας για την ασφάλεια και την υγεία των συμμετεχόντων. Η οργανωτική επιτροπή του προγράμματος δήλωσε: «Μας λυπεί η αναβολή τόσο των Ολυμπιακών Αγώνων όσο και του προγράμματος Shape Υour Future from Athens to Tokyο. Tην δεδομένη στιγμή, ωστόσο, αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία και η μείωση της εξάπλωσης το COVID-19. Παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις και εφόσον ο κίνδυνος ξεπεραστεί και η ομαλότητα επανέλθει, το πρόγραμμα θα απευθυνθεί ξανά στους νέους δίνοντας τους τη δυνατότητα να ακουστούν».

Η οργανωτική επιτροπή του προγράμματος και οι νέοι που συμμετείχαν έως τώρα στο «Shape Your Future from Athens to Tokyo» ανανεώνουν το ραντεβού τους για το επόμενο έτος και προσκαλούν νέους από όλο τον κόσμο να γίνουν συνοδοιπόροι στο ταξίδι προς το Τόκυο του 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here