Αλλαγή εποχής για την Diana Shipping, συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Παληού. Η Σεμίραμις Παληού, πρώτη γυναίκα στην ιστορία που έχει αναλάβει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος-HELMEPA, πλέον αναλαμβάνει τα ηνία της ναυτιλιακής.

Η ίδια, στο πλαίσιο διοικητικών αλλαγών της εταιρείας, τοποθετήθηκε στη θέση CEO και ο πατέρας της, Συμεών Παληός, κράτησε τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Ένα ακόμη πρόσωπο που “πρωταγωνιστεί” και θα διατελέσει ρόλο-κλειδί στην πορεία της ναυτιλιακής είναι ο κ. Ιωάννης Ζαφειράκης αναλαμβάνει τη θέση του CFO στη Diana Shipping, σε μόνιμη πλέον βάση, καθώς είχε τοποθετηθεί εκεί προσωρινά από το Φεβρουάριο του 2020, ενώ θα παραμείνει CSO, Tαμίας και Γραμματέας της εταιρείας.

Τη μέχρι πρότινος θέση της κας Παληού ως COO της Diana Shipping αναλαμβάνει στο εξή ο Ελευθέριος Παπατρύφων.

Τέλος, ο Αναστάσιος Μαργαρώνης θα συνεχίσει να υπηρετεί την εταιρεία από τις θέσεις του προέδρου και του διευθυντή.

Οι διοικητικές αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμοή από την 1η Μαρτίου 2021.

Η Σεμίραμις Παληού δήλωσε:

«Είναι τιμή μου να αναλαμβάνω CEO και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Ανυπομονώ να οδηγήσω την εταιρεία μέσα σε ένα ευμετάβλητο και γεμάτο προκλήσεις ναυτιλιακό περιβάλλον και να διατηρήσω της θέση της ανάμεσα στους ηγέτες της βιομηχανίας».

O Συμεών Παληός δήλωσε σχετικά:

«Η Σεμίραμις Παληού έχει επιδείξει τα ισχυρά προσόντα που διαθέτει για το νέο της ρόλο. Έχει βαθιά γνώση και κατανόηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της εταιρείας μας. Συγκεκριμένα, υπήρξε αναπληρώτρια CEO με μεγάλη επιτυχία από τον Οκτώβριο του 2019, μία περίοδο κατά την οποία η Diana Shipping και ο κλάδος μας αντιμετώπισαν τις άνευ προηγουμένου προκλήσεις της πανδημίας. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δύναμη ολόκληρης της ηγετικής ομάδας της Diana Shipping».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here