Με μεγάλες απώλειες ξεκινούν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, καθώς οι φόβοι για άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις αποδόσεις των ομολόγων, “γκρεμίζοντας” από τα ιστορικά υψηλά την Wall Street και ενισχύοντας την έντονη φημολογία για επιτάχυνση της νομισματικής σύσφιξης από τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες.

Στο ταμπλό, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εξαιρουμένης της Ιαπωνίας κατέγραψε απώλειες έως 2%, ήτοι τις υψηλότερες από τα τέλη του 2016.

Στους επιμέρους δείκτες, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε ισχυρές απώλειες της τάξης του 2,53%, ενώ έντονα πτωτικά κινείται και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία με απώλειες 2,05%, καθώς και ο ASX 200 στην Αυστραλία που υποχωρεί κατά 1,56%.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Kospi στη Νότια Κορέα που σημειώνει πτώση 1,33%, ενώ το χρηματιστήριο της Ταϊβάν υποχωρεί κατά 1,61%. Μόνη εξαίρεση στα ασιατικά ταμπλό, ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα που ενισχύεται κατά 0,51%, ενώ αντίθετα ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ χάνει 0,83%.

Στα μάκρο της ημέρας, η δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών στην Κίνα επεκτάθηκε με ταχύτερο ρυθμό τον Ιανουάριο σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα, τα στοιχεία της οποίας συμβαδίζουν με τα επίσημα και κάνουν λόγο για συνέχιση της ανθεκτικότητας του κλάδου. Ο ΡΜΙ υπηρεσιών Caixin, σημείωσε άνοδο στις 54,7 μονάδες τον Ιανουάριο, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2012, από τις 53,9 μονάδες το Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι με ισχυρές απώλειες έκλεισε την Παρασκευή η Wall Street αφήνοντας πίσω τον καλύτερο μήνα από τον Μάρτιο του 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here