Το sell-off σε κρυπτονομίσματα συνεχίστηκε την Τετάρτη, με το bitcoin να βυθίζεται πολύ κοντά στο βασικό επίπεδο των 20.000 δολαρίων.

Η τιμή του bitcoin έπεσε κατά 9% σε 24 ώρες στα περίπου 20.208 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics. Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο έχει υποχωρήσει περισσότερο από 70% μετά το μεγάλο peak, τον Νοέμβριο του 2021.

Το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση εν μέσω φόβων για άνοδο του πληθωρισμού, τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων και τα ζητήματα ρευστότητας.

Η Federal Reserve αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα, μια κίνηση που προκαλέσει φόβο για τις μετοχές και έναντι άλλων επισφαλών περιουσιακών στοιχείων- συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων.

Ο Mostafa Al-Mashita, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της καναδικής εταιρείας crypto, SDM, ανέφερε ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν παγιδευτεί στο ευρύτερο «περιβάλλον κινδύνου» που επηρεάζει τις αγορές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων Celsius έθεσε περιορισμούς στην πρόσβαση των χρηστών στα  τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους, γεγονός που πυροδότησε ανησυχία και εικασίες ότι εταιρεία μπορεί σύντομα να καταστεί αφερέγγυα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here