Η Seanergy Maritime Holdings Corp. μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Seanergy Shipmanagement Corp., είναι η μοναδική ναυτιλιακή εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που συμμετέχει στο χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα SAFeCRAFT («Safecraft») με στόχο τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων στη ναυτιλία.

Ο κύριος στόχος του Safecraft είναι να αναδείξει την ασφάλεια των βιώσιμων εναλλακτικών καυσίμων (SAFs).

Η Seanergy θα αναβαθμίσει ένα από τα Capesize πλοία του στόλου της, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές εργασίες προκειμένου στο εξής να χρησιμοποιεί υδρογόνο (H2) για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πέρα από τη διάθεση του Capesize πλοίου, η Seanergy θα επιβλέψει τη μελέτη και τις εργασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού, σε συνεργασία με την Hydrus Engineering S.A., το American Bureau of Shipping, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τη MOTOR OIL (Hellas) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε., το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πολυτεχνείο της Δρέσδης, τον RINA Services SPA, την Pherousa Green Technologies AS, το Ίδρυμα WEGEMT και το Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 48 μηνών και συγχρηματοδοτείται μέσω του «Horizon Europe», το κύριο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα και την καινοτομία και ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2023.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Είμαστε η πρώτη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που συμμετέχει σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα. Η σημαντική αυτή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και βασικούς φορείς του κλάδου, αποτελεί ένα ακόμη σπουδαίο επίτευγμα της Seanergy προς την κατεύθυνση των παγκόσμιων στόχων για την μείωση των εκπομπών CO2.

Πιστεύουμε πως πρωταρχικό μας στόχο θα πρέπει να αποτελεί η βελτίωση της αποδοτικότητας του υφιστάμενου στόλου και σε αυτό το πλαίσιο το πρόγραμμα Safecraft, με τη συμμετοχή φορέων παγκοσμίου κύρους καθώς και τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου με τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων και νέων τεχνολογιών στον υπάρχοντα στόλο».

Ο κ. Βασίλειος Γ. Πετούσης, Energy & Sustainability Manager της Εταιρείας, δήλωσε:

«Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές επιχειρησιακές και τεχνικές τεχνολογίες που θέτουν τη Seanergy στην πρώτη γραμμή προώθησης πρακτικών για μια πιο πράσινη ναυτιλία, καθιστώντας μας έτσι ένα σημαντικό παράδειγμα.

Επιδιώκουμε έναν βιώσιμο κύκλο εργασιών, αναλύουμε συνεχώς και βελτιώνουμε περαιτέρω τα επιτεύγματα της Εταιρείας στον τομέα του Περιβάλλοντος, της Κοινωνικής Ανάπτυξης και της Διακυβέρνησης (ESG), επιτυγχάνοντας τους περιβαλλοντικούς στόχους με δομημένες και αποδεδειγμένες λύσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ