Ο εισηγμένη στο Nasdaq ιδιοκτήτρια pure-play capesize εταιρεία Seanergy Maritime συμφερόντων Σταμάτη Τσαντάνη πρόκειται να αποκτήσει ένα bulker κατασκευής 2010 από ανώνυμη ιαπωνική εταιρεία, το οποίο θα αντικαταστήσει το παλαιότερο πλοίο της, το Gloriuship, το οποίο θα διαχειριστεί η θυγατρική της, United Maritime Corporation, που θα ενεργεί ως holding εταιρεία για το εν λόγω πλοίο.

Το ιαπωνικής κατασκευής σκάφος 180.000 dwt, το οποίο θα μετονομαστεί σε Honorship, αναμένεται να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2022. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το τίμημα της εξαγοράς, η εταιρεία πάντως ανακοίνωσε ότι θα γίνει με την καταβολή ενός μέρους σε μετρητα αλλά και μέσω δανεισμού.

«Ο προγραμματισμός των πρόσφατων συναλλαγών αγοραπωλησίας ήταν έγκαιρος υπό το πρίσμα των βελτιωμένων συνθηκών της αγοράς σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους και της προσδοκίας ότι τα επιτόκια ανώτατου ορίου θα βελτιωθούν περαιτέρω το δεύτερο εξάμηνο του 2022», σημείωσε ο Σταμάτης Τσαντάνης. πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here