Πλούσια θεματολογία και ερωτήματα σχετικά με το αυτοκίνητο και την νέα ηλεκτρική εποχή του, περιλαμβάνονται στην ατζέντα του Auto Forum 2021 #auf21 με τίτλο:«Εξηλεκτρισμός», το οποίο διοργανώνεται για 4η χρονιά στις 25 Φεβρουαρίου από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, μέσα από τη LiveOn.

Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ), της Hellastron, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο δημοσιογράφος κ. Τάκης Πουρναράκης. 

Η Αλεξάνδρα Σδούκου,  Γενική  Γραμματέας  Ενέργειας και  Ορυκτών  Πρώτων  Υλών, Υπουργείο  Περιβάλλοντος  και Ενέργειας τόνισε εξαρχής την αναγκαιότητα του εξηλεκτρισμού.

“Η ηλεκτροκίνηση προσδίδει καλύτερη ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα. Είναι μία συγχρονη τεχνολογία. Αποτελεί κοινό όραμα. Πιστεύω σε αυτή τη μετάβαση.

Οι αστικές μετακινήσεις ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τις εκπομπές ρύπων. Ο εξηλεκρισμός των μεταφορών είναι η καλύτερη απάντηση που έχουμε. Δεν υπάρχει εμβόλιο για την κλιματική κρίση. Αν η ανάκαμψη μετά την πανδημία στηριχθεί πάλι στα ορυκτά καύσιμα η μέση τιμή της θερμοκρασίας δεν θα καλύπτει την Συμφωνία του Παρισιού” τόνισε.

Ο ευρωπαϊκός στόχος είναι η κυκλοφορία 30 εκατομμυρίων οχημάτων και 3 εκατ. Σταθμών φόρτισης έως το 2030.

“Εργαζόμαστε στην χωροθέτηση σε δήμους ανά την Ελλάδα, με στόχο να τελειώσει το πρώτο εξάμηνο του 2021 και στην έκδοση ειδικού σήματος για τα οχήματα που θα σταθμεύουν δωρεάν. Στο πρόγραμμα “Κινούμε ηλεκτρικά”, δεχτήκαμε 8.000 αιτήσεις. Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι το πλάνο ανάπτυξης των σημείων φόρτισης. Προωθούμε την δημιουργία εθνικού μητρώου. Πρέπει το 2021 να υπάρξει κατάρτιση και συμμόρφωση των συνεργείων ως προς την ηλεκτροκίνηση” ανάφερε μεταξύ άλλων η κα. Σδούκου.

Γ. Κεφαλογιάννης, υφ. Μεταφορών στο AUF21: Η ηλεκτροκίνηση διεισδύει πλέον στο σύστημα μεταφορών της χώρας

Κ. Φραγκογιάννης στο AUF21: Ο εξηλεκτρισμός αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here