γράφει η “ξενοδόχος”

Είναι μία αγορά η οποία διεθνώς ξεπερνά τα 800 δισ. ευρώ και προβλέπεται ότι θα αναπτύσσεται μέχρι το 2024 με ποσοστό 33%- 34%. Ακριβώς στον τομέα του αθλητικού τουρισμού “ποντάρει” η Costa Navarino, με τον  Στέφανο Θεοδωρίδη, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΕΜΕΣ, η οποία αναπτύσσει το συγκρότημα της Costa Navarino στη Μεσσηνία και είναι πλέον και μέτοχος του 51% του Hilton Αθηνών να δηλώνει ότι η εταιρεία «πιστεύει στον αθλητικό τουρισμό, ο οποίος αποτελεί αυτή την στιγμή  τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο θεματικό κλάδο του τουρισμού».

Ο κ. Θεοδωρίδης ήταν χθες στην παρουσίαση του διεθνούς αγώνα τριάθλου Ironman που θα πραγματοποιηθεί στην Costa Navarino και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας στις 14 Απριλίου και με αφορμή την κορυφαία παγκόσμια αθλητική διοργάνωση έδωσε και μία πρώτη γεύση για τις επόμενες επενδύσεις του ομίλου στη Μεσσηνία με στόχο τον αθλητικό τουρισμό, ο οποίος μπορεί να ενισχύσει τη δωδεκάμηνη λειτουργία του συγκροτήματος. Σημειωτέον ότι η Costa Navarino ήδη, τώρα, ανοίγει στα μέσα Φεβρουαρίου και κλείνει τέλος Νοεμβρίου. «Υλοποιούμε τις νέες επενδύσεις για τα δύο νέα γήπεδα γκόλφ που θα προστεθούν στα δύο ήδη υπάρχοντα, ενώ πολύ σύντομα θα επενδύσουμε σημαντικά κεφάλαια στο τένις και στο ποδόσφαιρο. Στόχος είναι η Costa Navarino να γίνει προορισμός για 12 μήνες το χρόνο και με τη διεθνή διοργάνωση του τριάθλου πάμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας», ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης.

Με αφορμή τον αγώνα, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την I.Q.Sports στα μέσα Απριλίου, η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας θα υποδεχθεί κοντά στις 5.000 επισκέπτες. Μόνο οι συμμετοχές για το μεγαλύτερο διεθνή αγώνα τριάθλου που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη χώρα  μας έχουν “κλείσει” με 1.500 αθλητές από 61 χώρες (680 από Ελλάδα, 162 από Ηνωμένο Βασίλειο, 82 από ΗΠΑ, 65 από Γαλλία, 59 από Γερμανία, 54 από Ιταλία κ.α.).

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ιωάννης Γούλιος ανέφερε από την πλευρά του ότι «ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα προφίλ  τουριστών με υψηλή κατά κεφαλή δαπάνη, που ταξιδεύουν συχνά και αναζητεί όλο το τουριστικό «πακέτο» από τη φυσική ομορφιά του προορισμού μέχρι τα υψηλής ποιότητας καταλύματα. Εκτός από το Μαραθώνιο στην Αθήνα που είναι κορυφαίο γεγονός αθλητικού τουρισμού για τη χώρα, υπάρχει μπροστά η διοργάνωση των Οlympian Runs και του γκαλά Οutdoor Gymnastics».

Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης αναφερθηκε και στις λοιπές πρωτοβουλίες για εναλλακτικό τουρισμό στην Πελοπόννησο, επισημαίνοντας ότι η περιοχή θα έχει περίπου 1.400 χιλιόμετρα μονοπατιών τον επόμενο μήνα, με στόχο να ξεπεράσουμε τα 2.500 χλμ. στο τέλος του 2019 σε όλη την Πελοποννησο.

  • «Προσπαθούμε επίσης να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αναρριχητικών διαδρομών , ενώ ήδη ετοιμάζουμε το πρώτο καταδυτικό πάρκο με όλες τις προδιαγραφές όπως προβλέπονται».

Ο Θανάσης Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ ΖΗΝ GREECE και της διοργανώτριας IQSports, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Πέρα από τις υψηλές προδιαγραφές που έχει εξασφαλίσει η διοργάνωση, το IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino αποτελεί έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα, συνδυασμό πολλών δεξιοτήτων αλλά και αντοχής, καθώς περιλαμβάνει 1.900μ. κολύμπι, 90χλμ. ποδήλατο και 21,1χλμ τρέξιμο συνεχόμενα, χωρίς κενό ή ενδιάμεση διακοπή. Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση Ελλήνων και ξένων αθλητών, με τις εγγραφές να έχουν εξαντληθεί από τους πρώτους κιόλας μήνες μετά την ανακοίνωση του αγώνα στο παγκόσμιο ημερολόγιο της ΙRONMAN ενώ από τις αρχές του χρόνου αρκετοί ήταν εκείνοι – κυρίως Έλληνες τριαθλητές – που επισκέφθηκαν την περιοχή στο πλαίσιο προετοιμασίας».

Τη δυναμική του IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino ανέδειξε ο Μάικ Αργύρης, Race Director της διοργάνωσης, παρέθεσε εντυπωσιακά στοιχεία του αγώνα όπως 1.500 συμμετοχές από 61 χώρες, 80% άνδρες, 20% γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 42 ετών, με το μεγαλύτερο άνδρα 72 ετών και γυναίκα 65 ετών και 700 εθελοντές.

  • «Οι όμορφες, αλλά και απαιτητικές διαδρομές, είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργήσουν μία ξεχωριστή και συγχρόνως δυνατή εμπειρία που επιβεβαιώνει απόλυτα το όνομα του αγώνα».

Ο αγώνας IRONMAN ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια στη Χαβάη. Σήμερα, έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία διοργάνωση τριάθλου παγκοσμίως με παρουσία σε περισσότερες από 55 χώρες. Διαθέτει πιστό κοινό με περισσότερους από 1.000.000 ενεργούς αθλητές και 5.500.000 θεατές σε όλο τον κόσμο.

Στην Ευρώπη κάθε χρόνο διεξάγονται 42 διοργανώσεις IRONMAN, με περισσότερες από 105.000 συμμετοχές με σταθερή ετήσια αύξηση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλητική πλατφόρμα συμμετοχών στον κόσμο.

Το IRONMAN αποτελεί παγκόσμιο brand η αξία του οποίου φθάνει τα 650 εκ. δολάρια. Ανήκει στην   Wanda Holding Company,   κινεζικών συμφερόντων, ιδιοκτησίας του κροίσου Τζιανλίν Γουάνκ και είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα ιδιωτικά αθλητικά brands στον κόσμο.  Υπάρχουν 3 αγωνίσματα, το ολόκληρο με την ονομασία IRONMAN (3.8  χλμ. κολύμπι  – 180 χλμ. ποδήλατο  – 42.2 χλμ. τρέξιμο), το IRONMAN 70.3 (1.9 χλμ. κολύμπι  – 90 χλμ. ποδήλατο  – 21.1 χλμ. τρέξιμο) και το 5i50 (1.5  χλμ. κολύμπι – 40  χλμ. ποδήλατο – 10 χλμ. τρέξιμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here