Γράφει η “ξενοδόχος”

H επιμήκυνση της σεζόν στο Costa Navarino για τη λειτουργία του καθ’όλη τη διάρκεια του έτους μέσα από τη λειτουργία των νέων γηπέδων γκόλφ αλλά και την ανάπτυξη του κλάδου των κατοικιών και η δημιουργία ενός νέου προορισμού μέσα στην πόλη στο Ηilton Aθηνών εντάσσονται στους στρατηγικούς στόχους της ΤΕΜΕΣ, του ομίλου Κωνσταντακόπουλου.

Ακριβώς στα νέα πλάνα του ομίλου αναφέρθηκε στο στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, η οποία απέκτησε προ ημερών τον έλεγχο του Hilton Αθηνών, με τον όμιλο Olayan, μέτοχο του 2% της εταιρείας να αποκτά το υπόλοιπο 49% στο ιστορικό ξενοδοχείο από την τουρκική Dogus.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος ανέφερε ότι η απόκτηση του ελέγχου του Hilton από την ΤΕΜΕΣ σημαίνει ότι ο όμιλος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, τον ελληνικό τουρισμό και ειδικά την Αθήνα, ως προορισμό, η οποία μπορεί να φέρει ακόμη υψηλότερες επιδόσεις.

  • «Το Hilton Aθηνών είναι ένα σημαντικό ακίνητο στην Αθήνα και στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα νέο προορισμό πόλης στο κέντρο της Αθήνας, η οποία έχει μεγάλες προοπτικές στον τομέα του τουρισμού».

Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΤΕΜΕΣ, μαζί με τον όμιλο αραβικών συμφερόντων Οlayan για το ξενοδοχείο της αντιστοιχεί σε προϋπολογισμό ύψους 50 εκατ. ευρώ με στόχο τη μετατροπή μέρους του ξενοδοχείου σε πολυτελείς κατοικίες, την προσθήκη εμπορικών χώρων, γνωστών εστιατορίων, ιδιωτικού club κ.α.. Η εφαρμογή του επενδυτικού πλάνου πρόκειται να ξεκινήσει στο προσεχές διάστημα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για έναν ορίζοντα των επόμενων 12 έως 18 μηνών.

Οσον αφορά το συγκρότημα της Costa Navarino, η οποία κάθε χρόνο ξεκινά νωρίτερα τη σεζόν, ο στόχος είναι η δωδεκάμηνη λειτουργία. Βασικό στοιχείο της επένδυσης είναι τα γήπεδα του γκόλφ, για τα οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει δύο νέα γήπεδα αλλά και δύο νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με ορίζοντα λειτουργίας έως το 2021.

  • «Για την επιμήκυνση της σεζόν, στην Costa Navarino έχουμε διαπιστώσει ότι βοηθάει πολύ η λειτουργία των γκόλφ και θεωρούμε ότι με τα δύο νέα γήπεδα θα έχουμε τη δυνατότητα να τριπλασιάσουμε τους επισκέπτες».

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος τόνισε ακόμη ότι η αύξηση του τουρισμού αποτελεί ένα ευχάριστο «πονοκέφαλο» που ωθεί την τουριστική βιομηχανία  να γίνει καλύτερη και να αναζητήσει νέες πηγές εσόδων. Σύμφωνα με τον κ.  Κωνσταντακόπουλο πρέπει να γίνουμε πιο λειτουργικοί, να δοθεί έμφαση στην αγορά β’ κατοικίας, να θεσμοθετηθεί το νέο χωροταξικό και να εκμεταλλευτούμε με βιώσιμους όρους την τεράστια ακτογραμμή μας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντακόπουλος «έχουμε ένα ολοκληρωμένο προϊόν, ειδικά στον ποιοτικό τουρισμό και  δημιουργούμε μια συλλογική εμπειρία για τον πελάτη». Ο ίδιος μάλιστα πρότεινε να υπάρξει ένα σύστημα ειδικής φορολογικής μεταχείρισης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here