Η JP Morgan θα επεκτείνει το γραφείο της στην Ελλάδα και θα επενδύσει περαιτέρω στη Viva Wallet προσελκύοντας υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό στη χώρα. Αυτό αποκάλυψε μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο επικεφαλής της JP Morgan Jamie Dimon.

Ο ισχυρότερος τραπεζίτης του κόσμου, δήλωσε μάλιστα, «ενθουσιασμένος» από την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα.  Ο CEO της JP Morgan, η οποία μόλις εξαγόρασε το 40% της Viva Wallet, μίλησε για το ταλέντο που έχει η Ελλάδα στον τομέα της μηχανικής, λέγοντας ότι η χώρα μπορεί να αποτελέσει παγκόσμιο κόμβο τεχνολογίας για την τράπεζά του.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε σχέδια να επεκταθούμε με την πάροδο του χρόνου, επομένως αυτό μπορεί να αποτελέσει κόμβο τεχνολογίας για την JPMorgan Chase σε όλο τον κόσμο», είπε ο επικεφαλής του τραπεζικού κολοσσού Jamie Dimon, κατά  τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αμερικανός τραπεζίτης δήλωσε πολύ περήφανος για την ελληνική καταγωγή του, αφού όπως σημείωσε, τρεις από τους παππούδες του μετανάστευσαν από τη χώρα σε δύσκολες εποχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Dimon θα έχει το απόγευμα προσωπικές συναντήσεις με κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες, ενώ το βράδυ θα παραθέσει δείπνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η απόφαση της JPMorgan αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την οικονομία» και παράλληλα «επιβεβαιώνει τη νέα κουλτούρα των startup που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα».

«Η Viva είναι μια σπουδαία ένδειξη του ταλέντου στον τομέα της μηχανικής» που διαθέτει η Ελλάδα, είπε από την πλευρά του ο κ. Dimon, προσθέτοντας ότι πρόκειται για πεδίο που προσφέρει έναν «εξαιρετικό τρόπο» για την ανάπτυξη της οικονομίας. «Είμαι ενθουσιασμένος για την πρόοδο που έχετε πετύχει στην Ελλάδα και είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που αγοράζουμε το 49% της Viva», συμπλήρωσε.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής της JPMorgan στην Ελλάδα Στέλιος Παπαδόπουλος και ο Τάκης Γεωργακόπουλος, Global Head of Wholesale Payments.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here