Η Saxo Bank, πρωτοπόρος του Fintech με έμφαση στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, και ο Nasdaq, κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών στους τομείς συναλλαγών, συμψηφισμών, ανταλλαγής τεχνολογίας, εισαγωγής σε χρηματιστήρια, πληροφοριών και εξυπηρέτησης δημόσιων εταιρειών, ανακοίνωσαν σήμερα τη μεταξύ τους συνεργασία για τη δημιουργία ενός νέου ψηφιακού επενδυτικού χαρτοφυλακίου στην κατηγορία SaxoSelect, το οποίο θα βασίζεται στην έρευνα του Nasdaq Dorsey Wright.

Το νέο χαρτοφυλάκιο με τίτλο Nasdaq DW Global Momentum προσφέρει έναν έξυπνο και οικονομικά αποδοτικό τρόπο επένδυσης σε ένα χαρτοφυλάκιο 30-40 μετοχών ποιότητας, βάσει της κατάταξης «σχετικής δύναμης», όπως αυτή διαμορφώθηκε από τo Nasdaq Dorsey Wright (DW), πάροχο υπηρεσιών έρευνας, εργαλείων και λύσεων που βοηθούν τους επενδυτές να διαχειριστούν την πολυπλοκότητα του επενδυτικού περιβάλλοντος. Το χαρτοφυλάκιο επικεντρώνεται σε μετοχές από τις αναπτυγμένες και τις αναδυόμενες αγορές, εκτός ΗΠΑ.

Το SaxoSelect αποτελεί μια απολύτως ψηφιακή και πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συναλλαγών και επενδύσεων, η οποία παρέχει στους πελάτες της Saxo Bank τη δυνατότητα να επενδύουν σε προεπιλεγμένα χαρτοφυλάκια. Το νέο χαρτοφυλάκιο Nasdaq έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά από περισσότερα από 28 χαρτοφυλάκια, μεταξύ των οποίων και χαρτοφυλάκια που διαμορφώνονται με βάση την τεχνογνωσία της Morningstar και της BlackRock.
Στο πλαίσιο του SaxoSelect, οι πελάτες διατηρούν πλήρη πρόσβαση στις πληροφορίες κάθε μετοχής στο χαρτοφυλάκιό τους, ενώ οι επιλεγμένες μετοχές του Nasdaq θα αποτελούν ιδιοκτησία τους. Μπορούν να παρακολουθούν τις θέσεις τους σε πραγματικό χρόνο, σε ένα επενδυτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια, απευθείας μέσα από την πλατφόρμα SaxoTraderGO. Το χαρτοφυλάκιο θα εξισορροπείται αυτόματα σε συνεχή βάση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Nasdaq.
Ο Kim Fournais, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Saxo Bank, δήλωσε:
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία μας με το Nasdaq και την ευκαιρία να προσφέρουμε την αξιόπιστη έρευνα του Nasdaq Dorsey Wright στους πελάτες μας. Συνδυάζοντας τη μοναδική τεχνολογία συναλλαγών μας με την εμπειρία του Nasdaq στη διαχείριση επενδύσεων, δημιουργούμε μια ισχυρή εναλλακτική στις πιο παραδοσιακές λύσεις διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή. Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να μετατρέψουμε την έρευνα και τη μεθοδολογία του Nasdaq σε άμεσες επενδυτικές ευκαιρίες.»
«Η πρόταση SaxoSelect διέπεται από την πεποίθηση ότι η τεχνολογία θα αλλάξει ριζικά τον κλάδο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Η πρόσβαση στην τεχνολογία, η απαίτηση για διαφάνεια και η έμφαση στην απόδοση θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος διαχειρίζεται τις αποταμιεύσεις του.»
«Η συνεργασία με τον Nasdaq υπογραμμίζει επίσης την ισχύ του μοντέλου διαμεσολαβητή που έχουμε διαμορφώσει ως επιχείρηση: επιλέγουμε τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες από τον καλύτερο πάροχο για τους πελάτες μας.»
Ο Jay Gragnani, επικεφαλής Έρευνας και Πιστότητας Πελατών (Research & Client Engagement) στο Nasdaq Dorsey Wright, σχολίασε σχετικά:
«Το επενδυτικό τοπίο συνεχίζει να αλλάζει με την εξέλιξη της τεχνολογίας, και αυτό βοήθησε τις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν σε κλίμακα, συνδυάζοντας συμπληρωματικά πλεονεκτήματα από διαφορετικούς συμμετέχοντες. Η συνεργασία μας με τη Saxo Bank μετατρέπει την επενδυτική στρατηγική μας σε μια οικονομικά αποδοτική και διαφανή επενδυτική πρόταση χαρτοφυλακίου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ευρύ φάσμα επενδυτών και να προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια και μεγαλύτερη πρόσβαση στις αγορές.»
Το χαρτοφυλάκιο στοχεύει στην υψηλή ανάπτυξη, και αγοράζει δυναμικές μετοχές εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία «σχετικής δύναμης» του Nasdaq Dorsey Wright. Η σύγχρονη επενδυτική διαδικασία έχει βελτιωθεί με την πάροδο των ετών, και η προσέγγιση του Nasdaq Dorsey Wright αποδεικνύεται επιτυχής από τον Μάρτιο του 2006. Καταγράφει σημαντικές υπεραποδόσεις έναντι του δείκτη αναφοράς της σε ακαθάριστη και καθαρή βάση (σύμφωνα με τα πρότυπα GIPS) και παρουσιάζει ένα πολύ ελκυστικότερο προφίλ κινδύνου-απόδοσης. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την απόδοση και τη συνολική επενδυτική πρόταση είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Saxo Bank:https://www.home.saxo/investor/managed-stock-portfolios.
Αρχικά, το χαρτοφυλάκιο Nasdaq DW Global Momentum θα γίνει διαθέσιμο στους θεσμικούς πελάτες και στους πελάτες SaxoSelect που εξυπηρετούνται από τα κεντρικά γραφεία σε Δανία, Ηνωμ. Βασίλειο και Σιγκαπούρη.
Το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο είναι 0,75%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here