Ένα πρόσωπο που εδώ και μια πενταετία έχει απασχολήσει πολλάκις τον κόσμο της τεχνολογίας αλλά και του επιχειρείν, αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς από τους βρετανικούς Financial Times.

Πρόκειται για τον CEO της Microsoft, κ. Satya Nadella ο οποίος τα τελευταία 5 έτη έχει διαγράψει μια, αν μη τι άλλο, επιτυχημένη πορεία στο transformation success story του κολοσσού της τεχνολογίας.

Ποιος είναι ο Satya Nadella

Γεννήθηκε το 1967 στο Hyderabad της Ινδίας, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ηλεκτρονικός μηχανικός), προτού μετακινηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν (Master in Computer Science) και στο πανεπιστήμιο του Σικάγο (Master of Business Administration).

Εντάχτηκε στο δυναμικό της Microsoft το 1992. Εκεί εργάστηκε στο τμήμα R&D του τμήματος online υπηρεσιών και σαν αντιπρόεδρος του τμήματος επιχειρηματικών λύσεων της Microsoft.

Η “μετάλλαξη” της Microsoft

Ανέλαβε CEO της Microsoft το 2014,  σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την εταιρεία, που έμοιαζε να «χάνει» τις τεχνολογικές εξελίξεις από ανταγωνιστικές εταιρείες, τόσο στον τομέα του Cloud Computing, των smart phones,  όσο και των social media.

O Satya Nadella, μετασχηματίζοντας τον τρόπο λειτουργίας, τις δραστηριότητες και την εταιρική κουλτούρα της εταιρείας, δημιούργησε έναν νέο επιχειρηματικό μοντέλο για τη Microsoft, επενδύοντας εξίσου σε καινοτομία και αξιοπιστία, και εγκαινίασε μία νέα περίοδο επιτυχιών και τεχνολογικών επιτευγμάτων.

Η ιστορία  και το ταξίδι μετασχηματισμού της Microsoft περιγράφεται γλαφυρότατα από τον ίδιο στο βιβλίο του “Hit Refresh” που κυκλοφόρησε πριν από περίπου δύο χρόνια.

Tο άρθρο των FT: https://www.ft.com/content/0e8c3002-20c7-11ea-92da-f0c92e957a96

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here