Τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να απαιτούν πολύπλοκες και περισσότερο εξειδικευμένες λύσεις, ιδίως όσον αφορά στον τομέα της ανάλυσης των δεδομένων κατά τέτοιο τρόπο ώστε μία επιχείρηση να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις. Σύμφωνα με τη Forrester Research, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως όσον αφορά στην αξιολόγηση λύσεων τεχνολογίας, οι ενισχυμένες ανάγκες των επιχειρήσεων είναι ο λόγος που έχει ενισχυθεί το ενδιαφέρον για τις πλατφόρμες predictive analytics, οι οποίες βοηθούν τους οργανισμούς να έχουν σωστές εκτιμήσεις και δεδομένα ώστε να έχουν και περισσότερες επιλογές στις αποφάσεις τους. Επιπλέον, πλέον η προσοχή στρέφεται προς λύσεις που αξιοποιούν τη μηχανική εκμάθηση (machine learning) με αποτέλεσμα οι λύσεις PAML (predictive analytics machine learning) να έχουν έλθει στο προσκήνιο.

Στην τελευταία σχετική έκθεση της, η Forrester χαρακτηρίζει ως κορυφαία πρόταση τη σχετική λύση της SAS, η οποία φέρει την επωνυμία SAS Visual Data Mining and Machine Learning και προσφέρει μία πλατφόρμα για την επίλυση περίπλοκων προβλημάτων που σχετίζονται με την ανάλυση δεδομένων. Η πλατφόρμα αποτελείται από μία σειρά από εργαλεία που βασίζονται σε τελευταίας γενιάς αλγόριθμους που αξιοποιούν χαρακτηριστικά machine learning αλλά και deep learning και text analysis προκειμένου να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή απάντηση στα ερωτήματα που θέτουν οι επιχειρήσεις.

Ένας λόγος που οι πλατφόρμες PAML έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς είναι και το γεγονός ότι είναι δύσκολο ακόμη και μεγάλες επιχειρήσεις να βρουν υψηλής ποιότητας ανθρώπους που να ασχολούνται με τον τομέα της ανάλυσης δεδομένων, οπότε η αξιοποίηση αυτοματοποιημένων λύσεων όπως αυτή της SAS, δείχνει να αποτελεί βασική επιλογή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here