Τα βρήκαν τελικά για το πετρέλαιο Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πάμε για αύξηση παραγωγής και σταθεροποίηση των τιμών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε μόλις το Reuters.

Μεγάλο νέο για τους καταναλωτές, τις οικονομίες και τις αγορές, (αν και το Χρηματιστήριο Αθηνών βιάζεται να απογοητευθεί τελευταία). Η άνοδος του πληθωρισμού που χαρακτηρίζεται πρόσκαιρη από τους κεντρικούς τραπεζίτες αλλά φοβίζει και επιβαρύνει τους καταναλωτές και η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο των τιμών στα καύσιμα, μπορεί τελικά να επιβραδυνθεί.

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν διαφωνήσει στα πλαίσια των συνεδριάσεων των παραγωγών χωρών του OPEC+. Τελικά όμως, βρήκαν ένα συμβιβασμό για την παραγωγή πετρελαίου, παρέχοντας στα ΗΑΕ τη δυνατότητα για υψηλότερη παραγωγή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται σημερινή δήλωση από πηγή του OPEC+.

Η παραγωγή των ΗΑΕ θα διαμορφωθεί στα 3,65 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μετά τη λήξη της ισχύουσας συμφωνίας τον Απρίλιο του 2022, (που ήταν και το αγκάθι για να προχωρήσει η αύξηση της παραγωγής των χωρών του OPEC+), σύμφωνα με την πηγή, η οποία ανέφερε πως δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία για την επόμενη συνάντηση του OPEC+.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here