Κέρδη ανά Μετοχή (EPS) που συμβαδίζουν με τις οικονομικές προβλέψεις για το 2017 καταγράφει η Sanofi.

Ειδικότερα:

Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή (EPS) το 4ο τρίμηνο του 2017 μειώθηκαν κατά 8,8% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος αγγίζοντας τα €1,06, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού αντίκτυπου από το Dengvaxia® (-€0,10).

Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το 2017 ανήλθαν σε €5,54 (-0,4% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος) και τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή βάσει IFRS ανήλθαν σε €6,71 (+83,3% σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία).

Το καθαρό χρέος ανήλθε σε €5.229 εκατομμύρια στα τέλη του 2017, σημειώνοντας μείωση από τα €8.206 εκατομμύρια στα τέλη του 2016.

Το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει μέρισμα €3,03, που αντιστοιχεί σε αύξηση 2,4%.

Ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής των καθαρών εσόδων για το 2017 δεν επηρεάστηκε από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ. Το 2018, η Sanofi αναμένει ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής των καθαρών εσόδων να κυμαίνεται γύρω στο 22%, κυρίως λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνει η Sanofi, oι πωλήσεις του 4ου τριμήνου για το 2017 αποτυπώνουν το δυναμικό λανσάρισμα του dupilumab το οποίο περιόρισε τις αναμενόμενες μειώσεις του διαβήτη στις ΗΠΑ και του sevelamer. Παράλληλα, η αύξηση των πωλήσεων των Sanofi Genzyme, Sanofi Pasteur και των Αναδυόμενων Αγορών υπερκάλυψε τη μείωση των πωλήσεων στον τομέα του Διαβήτη για το 2017.

Δεδομένης της προόδου που παρουσιάζει η Sanofi στις στρατηγικές της προτεραιότητες, αναμένει ότι τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το 2018 θα σημειώσουν αύξηση μεταξύ 2% και 5% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος, συμπεριλαμβανομένης της αναμενόμενης συμβολής από τις πρόσφατες εξαγορές, εξαιρουμένων απρόβλεπτων δυσμενών εξελίξεων. Εφαρμόζοντας τον μέσο όρο των συναλλαγματικών ισοτιμιών τον Δεκέμβριο του 2017, η επίπτωση του συναλλάγματος στα καθαρά κέρδη ανά μετοχή το 2018 υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ -3% και -4%.

“Πρόσφατα, ανακοινώσαμε μια σειρά από στρατηγικά βήματα –αποκτήσαμε τα παγκόσμια δικαιώματα του fitusiran και εξαγοράσαμε την Bioverativ και την Ablynx– που θα εδραιώσουν τη Sanofi ως έναν νέο παγκόσμιο ηγέτη στις σπάνιες αιματολογικές παθήσεις. Επιπλέον, αυτές οι ενέργειες θα ενισχύσουν περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο μας και θα μας παρέχουν την ισχυρή νέα τεχνολογική πλατφόρμα Nanobody  [Νανοσωματίδια]. Συνολικά, μετά από μία περίοδο σημαντικής αναδιαμόρφωσης που ξεκίνησε το 2015, είμαστε σε θέση να καταγράψουμε ανάπτυξη το 2018” δηλώνει ο Olivier Brandicourt, Chief Executive Officer της Sanofi.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here