Στην κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας θα προχωρήσει η El Sabor, η ελληνική εταιρεία -leader στην εγχώρια αγορά των nachos chips και wraps (tortillas). H εταιρεία ξεκίνησε την λειτουργία της το 1992 ως η πρώτη παραγωγική μονάδα nacho chips στην Ελλάδα. Σήμερα διατηρεί παρουσία σε όλες τις λιανεμπορικές αλυσίδες πανελλαδικά, με μερίδιο 58% στα σνακς από καλαμπόκι και 57% στις τορτίγιες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο CEO της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Μάμης, η κατηγορία των nachos αναπύσσεται στη χώρα μας με ρυθμούς της τάξης του 37%-38%. Προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση, η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει την λειτουργία νέας μονάδας, που πιθανότατα θα δημιουργηθεί κοντά στην υφιστάμενη, στα Οινόφυτα. Η νέα επένδυση εκτιμάται περί τα 12 εκατ. ευρώ και για την χρηματοδότησή της η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για αναζήτηση στρατηγικού εταίρου. Σημειώνεται ότι ο δανεισμός της είναι σχεδόν μηδενικός.

Σε επόμενη φάση, η διοίκηση της El Sabor θα εξετάσει και την λειτουργία μονάδας στο εξωτερικό, δεδομένου ότι σήμερα εξάγει σε 45 χώρες, με το 52% του τζίρου να προέρχεται από τις εξαγωγές, με ανοδική τάση. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αποτελεί leader στην βουλγαρική αγορά, και στο Κατάρ, ενώ ισχυρή παρουσία έχει επίσης σε Ιταλία, Ουγγαρία, Κορέα, Ντουμπάι κ.α.

Όπως επισημάνθηκε, η εταιρεία επενδύει στο branded προϊόν και δεν παράγει προϊόντα private label ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της μεγέθη, ο κύκλος εργασιών καταγράφει συνεχή ανοδική πορεία και διαμορφώνεται στα 15 εκατ. ευρώ, με την καθαρή κερδοφορία να φθάνει το 10% του τζίρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ