Με τροπολογία στη Βουλή που θα καταθέσει σήμερα το οικονομικό επιτελείο, θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των μεταχρονολογημένων επιταγών οι οποίες κινδυνεύουν –λόγω lockdown- να μείνουν ακάλυπτες.

  • “Η λύση θα είναι καλύτερη και αποτελεσματικότερη από την ρύθμιση που είχαμε νομοθετήσει στο πρώτο lockdown” αποκάλυψε χθες στην τηλεόραση του Blue Sky, o Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνεργασία με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη και το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες, τη δυνατότητα «μη κάλυψης» των επιταγών που θα δοθεί σε δύο μεγάλες ομάδες κατηγορίες επαγγελματιών:

  1. Σε αυτούς που έχουν κλείσει υποχρεωτικά με κρατική εντολή. Για τον εντοπισμό τους, θα χρησιμοποιηθεί η σχετική λίστα των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας ΚΑΔ που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα.
  2. Στους επαγγελματίες οι οποίοι θα εμφανίζουν πολύ μεγάλη μείωση τζίρου.(από 30% και πάνω)

Ρυθμίσεις για τους κομιστές των επιταγών

Tο μέτρο προκαλεί παρενέργειες στην αγορά καθώς υπάρχει και η πλευρά του κομιστή της επιταγής που περιμένει να εισπράξει τα χρήματά του.

Απαγορεύοντας –προσωρινά- το σφράγισμα των επιταγών που θα μείνουν ακάλυπτες (η προστασία των εκδοτών των επιταγών θα ισχύσει αρχικά για περίοδο 60 ημερών) ουσιαστικά το οικονομικό βάρος μετατίθεται στον κάτοχο της επιταγής ο οποίος περιμένει να εισπράξει προκειμένου να καλύψει με τη σειρά του τις δικές του υποχρεώσεις

  • Για τους κομιστές των επιταγών, θα ισχύσει η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων ανεξάρτητα από το αν είναι δικαιούχοι του συγκεκριμένου μέτρου από άλλη αιτία (δηλαδή αν και οι ίδιοι οι κομιστές των επιταγών είναι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή με αποτέλεσμα να δικαιούνται ούτως ή άλλως αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here