Μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα απ’ ότι στην Κίνα έχει χαρτοφυλάκιο της Morgan Stanley, με τον Marshall Stoker να τοποθετεί την χώρα μας στην κορυφή των αναδυόμενων αγορών…
     “Η Ελλάδα είναι στην κορυφαία θέση λόγω της βελτίωσης των οικονομικών δεδομένων…” σημειώνει (στο CNBC) ο συν-επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου- για τις αναδυόμενες αγορές- που έχουν επιτευχθεί “…υπό την παρούσα κυβέρνηση…” συμπληρώνοντας. 
      Το τελευταίο διάστημα Ρωσία και Αργεντινή δοκιμάζονται και νομισματικά, υπενθυμίζοντας στους διαχειριστές κεφαλαίων τους κάθε λογής κινδύνους που ελλοχεύουν σε αγορές οικονομιών χωρών αυτής της κατηγορίας. 
       “Βουτιά” την Τρίτη για το ρούβλι (στα 101/$ από 60/$ αρχές 2023) προκαλώντας την έκτακτη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας– όπου αποφασίσθηκε η αύξηση του βασικού επιτοκίου στο 12%.
       Την ίδια μέρα η υποτίμηση κατά -18% του αργεντίνικου πέσο, μετά την μη αναμενόμενη επικράτηση του Χαβιέρ Μιλέϊ, στην προκριματική διαδικασία για την επιλογή υποψηφίων εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου.
  •         “Αυτή την περίοδο υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στα assets των αναδυόμενων αγορών…” προειδοποιεί η Aninda Mitra (Bank New York Mellon Investment ) χωρίς να συνεκτιμώνται οι τελευταίες εξελίξεις στην Κίνα με την Country Garden.
       
  Λόγοι που εξηγούν την προτίμηση που δείχνει (και ) ο Marshall Stoker (όπως και πολλοί άλλοι ομόλογοι του) για το επιπρόσθετο γεγονός πως η ελληνική αγορά/οικονομία είναι η μόνη ΕΜΕΑ που “τιμολογείται” σε όρους ευρώ.
Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε περιόδους (και ) νομισματικών αναταράξεων.