Μία τεράστια επένδυση έχει ήδη ξεκινήσει ένας Ρώσος «Κροίσος» του real estate, ο οποίος -έπειτα από χρόνια ελληνικής γραφειοκρατίας- φαίνεται ότι πήρε τελικά το πράσινο φως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία», επιχειρηματίας από τη Ρωσία κατάφερε να πάρει άδεια ώστε να πραγματοποιήσει μία τεράστια επένδυση, με πεντάστερα ξενοδοχεία και εστιατόρια, και να κάνει το δικό του τουριστικό χωριό σε Αγιο Νικόλαο και Ελούντα.

Σε αυτό το πλαίσιο κατάφερε να πάρει το πράσινο φως για να μετατρέψει σε τουριστικό κατάλυμα το θρυλικό σπίτι όπου είχε γυριστεί η ταινία «Η Νεράιδα και το Παλικάρι».

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο του Ρώσου μεγιστάνα, πρόκειται  σε  έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων να χτιστούν 350 πολυτελείς κατοικίες, τρία ξενοδοχεία με εμπορικά και καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις και θεματικά πάρκα.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα στην Κρήτη, ο Ρώσος κροίσος έχει μαγευτεί από τις ομορφιές του νησιού, το οποίο μάλιστα επισκέπτεται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο.

Για τον λόγο αυτό, πέρα από τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, ο επιχειρηματίας σκοπεύει να κατασκευάσει και μία υπερσύγχρονη μαρίνα, συνολικής χωρητικότητας 65 θέσεων.

Αυτό, όμως, που προκαλεί κυριολεκτικά ίλιγγο είναι το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας δείχνει διατεθειμένος να επενδύσει συνολικά 600.000.000  ευρώ σε αυτό το μεγαλεπήβολο project. Οι εργασίες για τα συγκεκριμένα σχέδιά του αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο μισό του 2020, ενώ έχει ήδη κατασκευαστεί ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, που μάλιστα διατίθενται και προς πώληση.

Το σπίτι όπου έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας ανήκε στον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, ο οποίος το παραχώρησε στη Finos Film και βρίσκεται χτισμένο πάνω στους βράχους σ’ έναν όρμο, έξω από την πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here