Σε διαρκή… πλεύση βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα πολυτελή γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους, φίλα προσκείμενους στον πρόεδρο Πούτιν, λόγω των κυρώσεων από την Δύση.

Τουλάχιστον τέσσερα τεράστια γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους επιχειρηματίες έχουν κινηθεί προς το Μαυροβούνιο και τις Μαλδίβες, καθώς δεν έχουν συνθήκη έκδοσης με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Nomad Capitalist.

To θρυλικό γιοτ του Ωνάση ξαναζεί στιγμές δόξας με τους γαλαζοαίματους του Crown

Η περιουσία των στοχευμένων Ρώσων ολιγαρχών είναι πιθανόν να δεχθεί και νέο χτύπημα, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας που θα εντοπίσει τα περιουσιακά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των γιοτ και των κατοικιών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, μερικοί από τους πλουσιότερους της Ρωσίας μεταφέρουν τα σκάφη τους σε άλλες περιοχές, πιθανώς με την ελπίδα ότι μπορούν να αποφύγουν την κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ο Βάγκιτ Αλεκπέροφ, πρόεδρος της Lukoil, ταξιδεύει με το γιοτ του στο Μαυροβούνιο, σύμφωνα με το Marine Traffic.

Το ίδιο και το γιοτ του Αλεκπέροφ με την ονομασία Galactica Super Nova.

Τουλάχιστον τρία γιοτ που ανήκουν σε άλλους Ρώσους δισεκατομμυριούχους κατευθύνονται στις Μαλδίβες.

Το γιοτ του δισεκατομμυριούχου Ολεγκ Ντεριπάσκα, γνωστό ως Clio, έφυγε από τη Σρι Λάνκα πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες και αναμένεται να φτάσει στις Μαλδίβες σύντομα, σύμφωνα με το Marine Traffic.

Εισάγουμε φάρμακα και…. γιοτ από τη Γαλλία, εξάγουμε φάρμακα, γιαούρτι και πετρελαιοειδή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here