Αμερικανικό drone συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, όταν ρωσικό μαχητικό Su-27 το χτύπησε σε επεισόδιο που ο στρατός των ΗΠΑ καταδίκασε ως μια «απερίσκεπτη ενέργεια» σύμφωνα με το Reuters.

Όπως ανακοινώθηκε, δύο ρωσικά Su-27 ενεπλάκησαν στην αναχαίτιση του αμερικανικού drone, με το ένα να το χτυπά. Αρκετές φορές πριν από τη σύγκρουση, τα ρωσικά μαχητικά απέρριψαν καύσιμα και πέταξαν μπροστά από το drone, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

«Το αεροσκάφος MQ-9 εκτελούσε πτήση ρουτίνας στον διεθνή εναέριο χώρο όταν αναχαιτίστηκε και χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα τη συντριβή και πλήρη απώλεια του MQ-9», ανέφερε ο στρατηγός της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, James Hecker, ο οποίος επιβλέπει τις δραστηριότητες της Π.Α. των ΗΠΑ στην περιοχή.

«Στην πραγματικότητα, αυτή η επικίνδυνη και αντιεπαγγελματική ενέργεια από τους Ρώσους παραλίγο να προκαλέσει τη συντριβή και των δύο αεροσκαφών», πρόσθεσε.

«Αμερικανικά και συμμαχικά drones θα συνεχίσουν να επιχειρούν στον διεθνή εναέριο χώρο και καλούμε τους Ρώσους να συμπεριφέρονται με επαγγελματισμό», πρόσθεσε ο αμερικανικός στρατός.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: «Περίπου στις 7:03 π.μ. (CET), ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη Su-27 χτύπησε τον έλικα του MQ-9, οδηγώντας τις δυνάμεις των ΗΠΑ να αναγκαστούν να καταρρίψουν το MQ-9 σε διεθνή ύδατα. Αρκετές φορές πριν από τη σύγκρουση, τα Su-27 έριξαν καύσιμα και πέταξαν μπροστά από το MQ-9 με απερίσκεπτο, περιβαλλοντικά επισφαλή και αντιεπαγγελματικό τρόπο. Αυτό το περιστατικό καταδεικνύει έλλειψη ικανότητας εκτός από το ότι είναι ανασφαλές και αντιεπαγγελματικό».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here