«Αδέσποτοι» πύραυλοι της Ρωσίας έπεσαν σε χωριό της Πολωνίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ.

Υπάρχουν αναφορές για δύο θανάτους.

Το πολωνικό Radio ZET λέει ότι ο πύραυλοι έπεσαν στο χωριό Przewodow, το οποίο έχει 530 κατοίκους και βρίσκεται στην επαρχία Λούμπλιν. Ο δημοσιογράφος του Radio ZET που αρχικά μετέδωσε την είδηση, έγραψε σε νέο tweet, ότι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του είπαν πως το χωριό επλήγη από συντρίμμια ρωσικού πυραύλου που καταρρίφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Η Ρωσία από την πλευρά κάνει λόγο για εσκεμμένη πρόκληση που έχει ως στόχο την κλιμάκωση της έντασης κάνει λόγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Οι δηλώσεις πολωνικών ΜΜΕ και αξιωματούχων για την υποτιθέμενη πτώση «ρωσικών» πυραύλων στην περιοχή του Przewodov είναι μια σκόπιμη πρόκληση για να κλιμακωθεί η κατάσταση. Κανένα πλήγμα σε στόχους κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας δεν έγινε από ρωσικoύς πυραύλους. Τα συντρίμμια που δημοσιεύτηκαν από τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης από τη σκηνή στο χωριό Przewodov δεν έχουν καμία σχέση με ρωσικά όπλα» αναφέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here