Βάσει ενός νέου νομοσχεδίου, η Ρωσική Κρατική Δούμα νομιμοποιεί τα κρυπτονομίσματα στη χώρα και τα ορίζει σωστά. Το σχέδιο νομοσχεδίου εγκρίθηκε στην τρίτη ανάγνωση, όπως ανέφερε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Στη Ρωσία, οποιοδήποτε ψηφιακό νόμισμα θα αναγνωρίζεται πλέον ως ένα σύνολο ηλεκτρονικών δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς πληρωμών ή ακόμη και ως επενδυτικό εργαλείο. Αυτά τα νομίσματα δεν έχουν κανένα κεντρικά υπεύθυνο μέρος και διατηρούνται από τους χειριστές και τους κόμβους του συστήματος blockchain.

Το νομοσχέδιο διευκρίνισε επίσης ότι η χώρα βλέπει τα ψηφιακά νομίσματα ως τύπο ιδιοκτησίας και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τρόπος πληρωμής.

Η διευκρίνιση σχετικά με τη στάση της ρωσικής κυβέρνησης σχετικά με το crypto έγινε μετά από χρόνια σύγχυσης. Οι νομοθέτες προχώρησαν ακόμη και σε νομοσχέδιο για την απαγόρευση όλων των υπηρεσιών διαπραγμάτευσης κρυπτογράφησης στη χώρα, επισημαίνοντάς τις παράνομες, αλλά αντιμετώπισαν αντιδράσεις από τις ήδη ενεργές ρωσικές επιχειρήσεις κρυπτογράφησης.

Η βιομηχανία κρυπτογράφησης μπορεί να παραμείνει η ίδια

Οι νέοι νόμοι για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021, ωστόσο, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό δεν θα αλλάξει την υπάρχουσα βιομηχανία κρυπτογράφησης στη χώρα, καθώς ο λογαριασμός δίνει μόνο έναν νομικό ορισμό στα ψηφιακά νομίσματα.

Η Anatoly Aksakov, ένα από τα μέλη της Κρατικής Δούμας και ο χορηγός του νομοσχεδίου, ανέφερε σε ένα από τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων ότι οι νέοι κανονισμοί θα επιτρέψουν στις τοπικές εταιρείες να εκδίδουν stablecoin.

Το νομοσχέδιο ανέφερε επίσης ότι, από τώρα και στο εξής, η ρωσική κεντρική τράπεζα θα επιβλέπει οποιαδήποτε έκδοση νέων ψηφιακών νομισμάτων στη χώρα και θα αποφασίσει περαιτέρω για τα χαρακτηριστικά. Η νομισματική ρυθμιστική αρχή θα αποφασίσει επίσης για ένα πλαίσιο πώλησης των ψηφιακών νομισμάτων σε εξειδικευμένους επενδυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here