Το ρούβλι υποχωρεί 1,6% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και στο 62,9697, ενώ υποχωρεί 0,4% έναντι του ευρώ στο 76,80. Η πτώση έρχεται μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα που είδε το ρούβλι να εξασθενεί πάνω από το επίπεδο του 65 για πρώτη φορά από τα τέλη του 2016.

Το ρωσικό ρούβλι αλλά και οι μετοχές ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ρωσίας καταγράφουν νέα πτώση σήμερα λόγω της επικείμενης απειλής νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ καθώς και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Η μεταβλητότητα στη ρωσική αγορά έχει αυξηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα, καθώς η Ουάσιγκτον επέβαλε νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας στις 6 Απριλίου, με στόχο μεγάλες ρωσικές εταιρείες και μερικούς από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της χώρας.

Οι κίνδυνοι άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών υποχώρησαν το Σαββατοκύριακο μετά από την εκτόξευση δυτικών πυραύλων στη Συρία. Ωστόσο, η Ουάσινγκτον δήλωσε την Κυριακή ότι θα επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας τη Δευτέρα λόγω της στήριξης της Μόσχας στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ρωσίας, ο RTS (που έχει βάση το δολάριο), υποχωρεί 0,6% στις 1098,26 μονάδες, ενώ ο δείκτης MOEX (που έχει βάση το ρούβλι) υποχωρεί 0,18% στις 2171,28 μονάδες.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here