Πρόσφατη έκθεση από την Wells Fargo έδειξε ότι ο τραπεζικός τομέας θα είναι ο επόμενος κλάδος που πλήττεται από την τεχνολογία, με σημαντικό αριθμό θέσεων απασχόλησης που προβλέπεται να χαθούν την επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου 200.000 θέσεις εργασίας θα αντικατασταθούν από ρομπότ τα επόμενα 10 χρόνια σε ολόκληρη τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι τα υποκαταστήματα των τραπεζών, τα τηλεφωνικά κέντρα και οι εταιρικοί υπάλληλοι μειώνονται περίπου από το ένα πέμπτο ως το ένα τρίτο.

Ο αυτοματισμός μπορεί να μειώσει την ποσότητα επαναλαμβανόμενης εργασίας που γίνεται από τον άνθρωπο, όπως η εισαγωγή δεδομένων σε υποθήκη. «Έχετε πολύ λιγότερα λάθη, χρειάζεστε πολύ λιγότερους ανθρώπους για να το κάνετε και ο πελάτης είναι πολύ πιο ευτυχισμένος», υποστηρίζει ο αναλυτής.

Ο Michael Tang, ένας από τους συνεργάτες της Deloitte, ο οποίος ηγείται της παγκόσμιας πρακτικής καινοτομίας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, δήλωσε ότι θα πρόκειται για «δραματική αλλαγή». «Βλέπουμε ήδη σημάδια της αλλαγής αυτής, αλλά μερικοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι συζητούν με μηχανή επειδή απλώς απαντούν σε ερωτήσεις».

Η άνοδος της μηχανικής μάθησης αναμένεται να αναδιαμορφώσει το εργατικό δυναμικό στον χρηματοπιστωτικό τομέα και θα μπορούσε να διαταράξει όχι μόνο τις συνήθεις εργασίες αλλά και να πλήξει μερικές από τις καλά πληρωμένες θέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here