Νέες επενδύσεις έστω κι αν η σημερινή συγκυρία δεν έχει τόσες ευκαιρίες όσες η περίοδος 2018- 2019 δρομολογεί η Τrastor  AEEAΠ με στόχο το χαρτοφυλάκιό της να φτάσει σε αξία τα 600 εκατ. ευρώ από τα περίπου 300 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα.

  • Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκησή της στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης την περασμένη Παρασκευή, το επενδυτικό πλάνο αναθεωρείται προς τα πάνω κι εκτός από τους κλάδους των γραφείων και των logistics, η εισηγμένη ΑΕΕΑΠ αναζητεί και μία τρίτη -βασική- κατηγορία ακινήτων, εξετάζοντας ακόμη τα οικιστικά ή τουριστικά ακίνητα.

Επισημαίνεται εδώ ότι το θέμα της αναθεώρησης- προς τα πάνω- του επενδυτικού πλάνου έχει στο σχεδιασμό και ο βασικός μέτοχος, η Τράπεζα Πειραιώς η οποία στο πλαίσιο του business plan για το 2022 – 2025 έκανε λόγο ειδικά για την Trastor την αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου στα 600 εκατ. ευρώ, χωρίς πάντως να έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για το πώς  θα μπορόυσε να επιτευχθεί αυτό, αν θα γίνει με αύξηση κεφαλαίου ή ακόμη και εισφορά ακινήτων από την Πειραιώς σε ποσοστό 10% του χαρτοφυλακίου της Trastor.

  • Προσεχώς πάντως αναμένεται να ανακοινωθεί και νέα μεγάλη επένδυση από την Τrastor, πιθανότατα στον κλάδο των logistics, μετά την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας για την αγορά έναντι 27,05 εκατ. ευρώ ενός κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι από το πρώην χαρτοφυλάκιο της L.P. Ellinas με μισθωτές τις Bayer και Fourlis.

Στο επιχειρηματικό κέντρου του Αμαρουσίου θα ξεκινήσει τέλος του χρόνου στην οδό Χειμάρρας η ανάπτυξη ενός ακόμη ‘’πράσινου’’ συγκροτήματος γραφείων με σχεδόν 5.000 τ.μ. ανωδομής σε έκταση κατόπιν της συνένωσης δύο οικοπέδων, σε μία επένδυση που με τα σημερινά δεδομένα της αύξησης του κόστους των υλικών υπολογίζεται στα πέριξ των 16,5 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here