Για την εταιρεία Byte, σας είχα μιλήσει από τις 10 Ιουνίου, όταν έκανα την σύγκριση αποτίμησης μετοχών του ευρύτερου κλάδου της πληροφορικής σε σχέση με την θεαματική αύξηση της Profile. Mάλιστα λίγες μέρες νωρίτερα ( στις 6 του μηνός ) σας επισήμαινα την…τσούκου τσούκου προετοιμασία ανόδου της μετοχής, τότε που ακόμη ήταν κάτω από τα ραντάρ των επαγγελματιών της αγοράς.
   Όμως σας επισήμαινα και μία λεπτομέρεια (στις 10 Ιουνίου ) πως στο μετοχικό κεφάλαιο της Byte, η Alpha Bank ελέγχει ένα σημαντικό ποσοστό 19,33% με την τράπεζα να μην έχει στα πλάνα της να ρευστοποιήσει αυτή τη θέση της σε μία non core συμμετοχή της.
   Τι μέλλει γενέσθαι για την εταιρεία της οικογένειας Βυζάντιου, εάν προχωρήσουν 2-3 συμβάσεις (με ΕΣΠΑ) όντως τα 18,5 εκατ. Ευρώ της τρέχουσας αποτίμησης θα μπορούσαν να βελτιωθούν.
    Αυτά τότε με δύο…ψιθύρους όταν η αποτίμηση της εταιρείας ήταν στα 18,5 εκατ. Γιατί χθες, μετά το 11,11% στα 1,40 ευρώ, με αυξημένες συναλλαγές 245.540 κομματιών, αξίας 333.756 ευρώ η νέα υψηλότερη κεφαλαιοποίηση της διαμορφωνόταν στα 22,14 ευρώ.
   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here