Μετά την πρώτη άφιξη online εφαρμογών delivery, όπως το e-food και η Wolt, μία νέα εταιρεία επιχειρεί “απόβαση” στην Ελλάδα, η Rocket delivery, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις.

Ήδη το όνομά της έχει γίνει γνωστό στους επιχειρηματίες καφέ και φαγητού που επιδιώκουν να επεκτείνουν τα κανάλια διανομής και το πελατολόγιό τους. Η δραστηριοποίησή της έχει ήδη ξεκινήσει λίγους μόλις μήνες μετά την άφιξη της ουκρανικής εταιρείας στην Αθήνα, μέσω θυγατρικής της.

H Rocket ιδρύθηκε ως Raketa στην Ουκρανία το 2018 και έκτοτε γνώρισε μεγάλη άνθιση και σε Ολλανδία, Κύπρο και Γαλλία. Πέραν της διανομής φαγητού και καφέ, ενασχολείται και με την παράδοση αγαθών από σούπερ μάρκετ. Στην έναρξή της αντιμετώπισε δυσκολίες, καθώς αναζητούσε επί καιρώ επενδυτή.

Τελικά εξασφάλισε ρευστότητα από τον ιδιώτη επενδυτή Ίγκορ Ρότσλιν, ο οποίος τώρα κατέχει το 86% των μετοχών της εταιρείας. Έχει καταφέρει ν “σκαρφαλώσει” στο Νο2 των ανάλογων εταιρειών στην Ουκρανία, έχοντας ακολουθήσει ένα μοντέλο δραστηριοποίησης δυτικού τύπου, με τη μετονομασία της από Raketa σε Rocket , την υιοθέτηση του ευρώ ως μέσου συναλλαγών και την προσαρμογή της στην ευρωπαική νομοθεσία.

Ιδρυτές της είναι οι Αλεξέι Γιουκίμτσουκ και Στανισλάβ Ντμίτρικ. Στόχος της εταιρείας είναι να επεκταθεί σε πρώτη φάση σε 10 τουλάχιστον χώρες  καταλαμβάνοντας το 15% από την “πίτα” της αγοράς online delivery κάθε χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Ένας… Πύραυλος φτάνει στην Ελλάδα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here