Πτωτική τροχιά για τα ευρωπαϊκά ομόλογα, μετά τις (σχεδόν) παράλληλες δηλώσεις Knot και Visco.
Στο 4,035% η απόδοση του Ιταλικού 10ετούς, στο 3,865% του αντίστοιχου Ελληνικού με το Ισπανικό στο 3,395% και στο 3,079%.
  • Παρότι στην αγορά θεωρούν δεδομένη ακόμη μία αύξηση, κατά 25 μ.β, στην επικείμενη συνεδρίαση της 27ης Ιουλίου ενισχύονται τα στοιχήματα που δεν αποκλείουν αλλαγή κατεύθυνσης στην συνεδρίαση της 14ης Σεπτεμβρίου. 
Δεν αποκλείεται αυτή την ευνοϊκή συγκυρία- μικρής αποκλιμάκωσης του κόστους χρήματος- να είναι το…παράθυρο ευκαιρίας που αναζητούσαν (κατ’ αρχήν) στην Εθνική Τράπεζα για μία “έξοδο” στις αγορές, για 400-500 εκατ. ευρώ.        
Yπενθυμίζεται ότι ο  Klaas Knot μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι η νομισματική σύσφιξη πέραν της συνεδρίασης της επόμενης εβδομάδας είναι κάθε άλλο παρά εγγυημένη – υποδηλώνοντας ότι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ θα μπορούσαν σύντομα να σταματήσουν την πρωτοφανή εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων του τελευταίου έτους.

 

  • “Για τον Ιούλιο νομίζω ότι είναι μια αναγκαιότητα, για οτιδήποτε πέρα από τον Ιούλιο θα ήταν το πολύ μια πιθανότητα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι βεβαιότητα”,
δήλωσε ο παραδοσιακά hawkish επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας στο Bloomberg TV.
  • “Από τον Ιούλιο και μετά πιστεύω ότι πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά τι μας λένε τα μακροοοικονομικά δεδομένα σχετικά με την κατανομή των κινδύνων που περιβάλλουν το βασικό μας σενάριο”.
Οι παρατηρήσεις του σηματοδοτούν ότι οι προσδοκίες της αγοράς και των αναλυτών για ακόμη δύο αυξήσεις στο επιτόκιο καταθέσεων, με κορύφωση το 4%, ενδέχεται να είναι υπερβολικές.
Τα κρατικά ομόλογα αύξησαν τα κέρδη τους και το ευρώ υποχώρησε από το ισχυρότερο επίπεδό του έναντι του δολαρίου εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο, καθώς οι traders μείωσαν τα στοιχήματά τους υπέρ της αύξησης επιτοκίων μετά την ομιλία του Knot.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here