Γράφει η «ξενοδόχος»

Προς τα τέλη Μαϊου θα υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον ελληνικό τουρισμό με τον τρέχοντα μήνα να είναι ιδιαίτερα κρίσιμος σε επίπεδο αποφάσεων τόσο για τα υγειονομικά πρωτόκολλα όσο και για την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος, στη χθεσινή συζήτηση της Grant Thornton για την ελληνική οικονομία εν μέσω κορωνοϊού.

  • «Είμαστε πλέον απαισιόδοξοι για το αν θα προκύψει πανευρωπαϊκή διαδικασία για μία κοινή ενιαία στρατηγική στον τουρισμό. Στην Ευρώπη, οι χώρες έχουν να στηρίξουν τις δικές τους οικονομίες γι’ αυτό βλέπω πιο πιθανό να υπάρξουν διακρατικές συμφωνίες. Εκεί όπου μπορεί να υπάρξει απόφαση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι στις αερομεταφορές. Η συνολική εικόνα ωστόσο δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει πριν τα τέλη Μαίου- αρχές Ιουνίου».

Όσον αφορά τις επιδόσεις του κλάδου για φέτος η χρονιά είναι λίγο πολύ χαμένη γι’ αυτό και είναι πολύ κρίσιμο να στηριχτούν εργαζόμενοι κι επιχειρήσεις φέτος ώστε να δημιουργηθεί η γέφυρα για το 2021, οπότε θα ξεκινήσει η ανάπτυξη.

  • «Αν δεν καθοριστεί ο τρόπος που θα πετάξουν τα αεροπλάνα δεν μπορούμε να μιλάμε για προβλέψεις φέτος».
  • Υπό προϋποθέσεις, το 2021 θα είναι μία χρονιά σημαντικής ανάκαμψης αλλά για να φτάσουμε πάλι στα έσοδα- ρεκόρ των 18 δισ. ευρώ του 2019 δεν μπορούμε να μιλάμε πριν το 2023. Ακόμη και το 2022 να φθάσουμε το 70% των εσόδων του 2019 δε θα είναι αποτυχία γιατί το 2019 ήταν η χρονιά του απόλυτου ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here