Μεγέθη ρεκόρ, επιτυγχάνουν οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες της Wall Street. Ήδη το μήνυμα εστάλη χθες από την Apple αλλά και τις Microsoft, Alphabet (μητρική της Google). Σειρά αναμένεται να πάρουν σήμερα η Facebook και αύριο η Amazon.

Ενδιαφέρον είναι εδώ, όπως σημειώνει το Reuters, ότι οι αμέσως μικρότερες εταιρίες του ίδιου κλάδου, όπως η Twitter και η Snap να έχουν προηγηθεί και να έχουν προλειάνει το έδαφος, εμφανίζοντας μεγάλα μεγέθη, τα οποία αναμένεται να επαναλάβουν και οι Facebook και Amazon. Οι αναλυτές περιμένουν μεγάλη αύξηση στα έσοδα από διαφημίσεις.

Οι εταιρίες εκμεταλλεύθηκαν την ανάγκη για ψηφιακές υπηρεσίες και εργασία από απόσταση. Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Apple, Aphabet και Microsoft έδειξαν πως η ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες συνεχίζει να αυξάνεται, με αποτέλεσμα οι τεχνολογικές εταιρείες να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της περιόδου, με τις οικονομίες να ανακάμπτουν σταδιακά από την πανδημία.

Οι τρεις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες ανακοίνωσαν καθαρά κέρδη που ξεπέρασαν όχι μόνον τα περσινά μεγέθη, αλλά ήταν και 30% υψηλότερα από τις προβλέψεις των αγορών. Με σύνολο καθαρών κερδών μετά από φόρους που έφθασε τα 56,8 δις δολάρια, διέλυσαν κάθε αμφιβολία για την ηγετική θέση τους στις αγορές.

Η Microsoft ανακοίνωσε καθαρά κέρδη μετά από φόρους 16,5 δις δολάρια με κύκλο εργασιών 46,2 δις  δολάρια ενώ η Alphabet ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 18,53 δις δολάρια με κύκλο εργασιών 61,88 δις δολάρια.  Τέλος η Apple ανακοίνωσε καθαρά κέρδη μετά από φόρους 21,7 δις δολάρια με συνολικά έσοδα 81,4 δις δολάρια. Τα αποτελέσματα είναι πολύ υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών, για όλες τις εταιρίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here