Η επιστροφή των κατασκευαστών στην αγορά ακινήτων γίνεται ολοένα και πιο δυναμική, ειδικά στα νότια και βόρεια προάστια της Αττικής, όπου η μία στις τρεις κατοικίες προς πώληση είναι κατασκευής της τελευταίας πενταετίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Ακαδημίας real estate της newdeal, του νέου δικτύου agent και συμβούλων επενδύσεων ακινήτων, στην Γλυφάδα, για παράδειγμα, το 30% των ακινήτων προς πώληση είναι νεόδμητα με μέση τιμή περίπου 5.200 ευρώ. Στα Βριλήσσια το ποσοστό νεόδμητων έναντι παλαιών είναι 32% με μέση τιμή 3500 ευρώ, ενώ στην Νέα Σμύρνη το ποσοστό εκτοξεύεται στο 41% και η μέση τιμή πώλησης νεόδμητων είναι 3.100 ευρώ, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Για την έκρηξη ανοικοδόμησης της τελευταίας περιόδου, η οποία παρά τη πανδημία δεν ανεκόπη μέχρι στιγμής, ο Χρήστος Μπλέτας, ιδρυτής της Ακαδημίας real estate και διευθύνων σύμβουλος της newdeal real estate group αναφέρει ότι σημαντικοί παράγοντες που οδηγούν την τάση αυτή είναι η αναστολή του ΦΠΑ, το πρόγραμμα ανάπτυξης της περιοχή του Ελληνικού, η προσδοκία προσέλκυσης ξένων επενδυτών μέσω των προγραμμάτων golden visa, οι προβλέψεις για ανάπτυξη της οικονομίας και η μακρά περίοδος παγώματος της οικοδομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, σ’ όλη την Αττική το ποσοστό νέων κατοικιών προς πώληση έναντι των παλαιότερων είναι το 12%. Σχετικά χαμηλό ακόμη σε σχέση τους υψηλούς μέσους όρους κάποιων περιοχών, αλλά συνολικά είναι 10 φορές μεγαλύτερο από ό,τι λίγα χρόνια πριν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ