Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και τον ρόλο του στην οδική ασφάλεια. 

του Τάκη Πουρναράκη

Σ’ αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε και η προοπτική διεκδίκησης εκ νέου της οργάνωσης του Ράλι Ακρόπολις στη χώρα μας. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με την παρουσία και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Συμμετείχαν, πέραν του προεδρείου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας Δημήτρη Μιχελακάκη, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Δήμας, ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, εκπρόσωπος του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο νέος Δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος και ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου, Τάσος Σακελλαρίου. Προσδιορίστηκαν, έπειτα από την αναλυτική ενημέρωση του προέδρου της ΟΜΑΕ, Δημήτρη Μιχελακάκη, για τις αγωνιστικές και οικονομικές προϋποθέσεις, εκείνες οι πρώτες ενέργειες που απαιτούνται, ώστε η άνοιξη του 2019 να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που δεν είχαμε Ράλι Ακρόπολις.

Επισημάνθηκαν, επιπλέον, τα ισχυρά οικονομικά και τουριστικά οφέλη που προκύπτουν, αλλά και η σημαντική ευκαιρία για να συνδεθεί, αυτός ο σπουδαίος διεθνής αγώνας, με τα απαραίτητα κοινωνικά μηνύματα για την “οδική ασφάλεια και συμπεριφορά” στη χώρα. Διαπιστώθηκε, τέλος, από τον κ. Αυγενάκη, ότι οι συνθήκες είναι ώριμες, με το τόσο ζεστό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι δύο Περιφέρειες και οι μεγάλοι Δήμοι εντός αυτών, ώστε να υπάρξει πλέον ένας στρατηγικός σχεδιασμός, που θα εξασφαλίσει όχι μόνο την, εκ νέου, σταδιακή ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και τη διαρκή εξέλιξή του.

Μετά το πέρας της σύσκεψης είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη στο πλαίσιο της καθημερινής μου εκπομπής στον Α989, Alpha Speed. 

Εδώ μπορείτε να ακούσετε, αν θέλετε, όσα είπε σχετικά ο Υφυπουργός.

Επιπλέον και στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής Alpha Speed είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και την άποψη του προέδρου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος του κ. Δημήτρη Μιχελακάκη.

Εδώ μπορείτε ν’ ακούσετε αν θέλετε όσα μας είπε ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ.

Το συμπέρασμά μας είναι πως πρόκειται για σοβαρή προσέγγιση. Όπως μας είπε ο Δημήτρης Μιχελακάκης μέχρι τις 31/7/19 η χώρα μας πρέπει να υποβάλλει την αίτηση για επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο καλεντάρι του ERC για το 2020. Απ’ ότι φάνηκε υπάρχει η βούληση να στηριχτεί η προσπάθεια από το κράτος και τις Περιφέρειες. Προφανώς απέχουμε παρασάγγας από πηχυαίους τίτλους: “Επιστρέφει το Ράλι Ακρόπολις το 2020”. Είναι όμως γεγονός πως γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια, που δεν αποκλείεται να έχει θετικά αποτελέσματα. Φρονώ πως αν δεν έχει, δεν θα εξαρτάται από την Ελληνική πλευρά. Αλλά δε θέλω να κάνω ούτε μια αρνητική σκέψη. Το θετικό κλίμα, απόρροια της πολιτικής αλλαγής δεν προάγει τις δυσοίωνες σκέψεις, τουναντίον…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here