Το επενδυτικό fund Accession Capital Partners (ACP) φέρεται να είναι κοντά στην εξαγορά της Telekom Romania Mobile.

Aυτή την εποχή διαδραματίζεται ένα μικρό  θρίλερ στη Ρουμανία, γύρω από την Telekom Romania Mobile Communications (TKRM) που είναι η μόνη θυγατρική του ΟΤΕ στη χώρα έπειτα από την πώληση της σταθερής τηλεφωνίας (Telecom Romania Communications) στην Orange.

Το πωλητήριο από Deutsche Telekom και ΟΤΕ για τη δραστηριότητα στην κινητή, έχει μπει εδώ και πολύ καιρό, συζητήσεις υπήρξαν με αρκετούς παίκτες της αγοράς, μεταξύ των οποίων η United Group (ελέγχει το Nova Group στην Ελλάδα) και η Vodafone Romania.

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 30 Απριλίου, η CEO της TKRM, Dina Tsybulskaya, υπέβαλε την παραίτησή της.

  • Τα καθήκοντά της αναλαμβάνει ο Μπάμπης Μαζαράκης, ο οποίος παραμένει CFO του ΟΤΕ και μέλος του Δ.Σ.

  • Οι τελευταίες πληροφορίες από τη Ρουμανία αναφέρουν πως το  ευρωπαϊκό επενδυτικό ταμείο Accession Capital Partners (ACP), βρίσκεται σε καθοριστικές συνομιλίες με την Deutsche Telekom για την εξαγορά της Telekom Romania Mobile.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις, η συναλλαγή χρειάζεται μόνο την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές του Βουκουρεστίου.

Η συμφωνία έχει ήδη τεθεί προς συζήτηση στην Ρουμανική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Μετά την πώληση του τμήματος σταθερών επικοινωνιών – της πρώην Romtelecom – στην Orange, η Deutsche Telekom, η οποία είναι ο απόλυτος μέτοχος της δομής στην οποία ανήκει η Telekom Romania (μέσω ΟΤΕ Ελλάδας), προσπαθεί για πάνω από ένα χρόνο να πουλήσει την επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας.

Η Telekom Romania έκλεισε το 2022 με μεγαλύτερο αριθμό πελατών και αυξανόμενα λειτουργικά κέρδη, παρά τη μείωση των εσόδων κατά -3% στα 306,4 εκατ. ευρώ.