Έως τις 31 Μαρτίου θα πρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να έχει προχωρήσει συνδυαστικά στην διάθεση του 51% των βασικών μετόχων των Ελληνικών Πετρελαίων σε στρατηγικό επενδυτή.

Παρά τα όσα αντίθετα διαρρέονται, καλά ενημερωμένη πηγή μου…ψιθύρισε πως οι δύο πλευρές Paneuropean (συμφερόντων Λάτση) και Δημόσιο βρίσκονται σε καλό δρόμο για την επίτευξη μίας συμφωνίας.

Το εάν αυτή η συμφωνία θα επιτευχθεί πριν (ή μετά ) το Σάββατο (οπότε τυπικά εκπνέει η προθεσμία, το χρονοδιάγραμμα του Ταμείου), δεν το γνώριζε η πηγή.

Ωστόσο εμφανίστηκε αρκετά σίγουρη πως οι δύο πλευρές έχουν βρει modus vivendi να μειώσουν παράλληλα τα ποσοστά τους στο 15% (η κάθε μία) αφήνοντας το συνολικά 51% για τον στρατηγικό επενδυτή.

Η ίδια πηγή υποστηρίζει, πως ο κοινός τόπος φαίνεται πως βρίσκεται καθώς ο στρατηγικός επενδυτής φέρεται διατεθειμένος να πληρώσει ένα εύλογο premium για να πάρει το 51% μαζί με τη διοίκηση, το management.

Με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής στα 8,05 ευρώ, η χρηματιστηριακή αξία των ΕΛΠΕ διαμορφώνεται στα 2,48 δισ. ευρώ.

Υπολογίζοντας ως εύλογο ένα premium της τάξης του 10% με 15% το τίμημα- στην περίπτωση που προχωρήσει το deal- θα κυμαίνεται στο 1,35 με 1,50 δισ. ευρώ.

Σε τέτοιους όρους η πλευρά Λάτση θα βάλει στο ταμείο της περί τα 900 εκατ. με 1 δισ.

Η πηγή μας, θα έχει όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες την Πέμπτη, οπότε σας ενημερώνω ανάλογα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here