Ως μία έμμεση επιβεβαίωση στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών εκλαμβάνεται η ανακοίνωση της NIKE με την οποία αφήνει να εννοηθεί πως σταματά τη συνεργασία με πολλούς εκπροσώπους της στην Ελλάδα.

Και μπορεί η ανακοίνωση να μην αναφέρεται ξεκάθαρα σε σπάσιμο συμβολαίων, παρόλα αυτά το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα από τα… συμφραζόμενα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει: “Η Nike οραματίζεται την αγορά του μέλλοντος προσαρμοσμένη στις ανάγκες και επιθυμίες των καταναλωτών.  Στο πλαίσιο της στρατηγικής ‘Consumer Direct Acceleration’ που πρόσφατα ανακοινώσαμε, επενδύουμε ακόμη περισσότερο στην προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε τους Έλληνες καταναλωτές μέσω των ψηφιακών καναλιών της Nike (το Nike.com <http://nike.com/>  και τα Nike apps), των καταστημάτων Nike αλλά και ενός μικρού αριθμού στρατηγικών συνεργατών που μοιράζονται το όραμα μας για τη δημιουργία μιας μοντέρνας αγοραστικής εμπειρίας”.

Όπως έχει γράψει το banks.com.gr οι Έλληνες έμποροι καταγγέλλουν τον όμιλο αθλητικών ειδών για μονοπωλιακές πρακτικές και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το ευρωπαϊκό τμήμα της εταιρείας αθλητικών ειδών Nike (NIKE EUROPEAN OPERATION NETHERLANDS – NEON) ανατρέπει τα δεδομένα για 91 ελληνικές επιχειρήσεις λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών, καθώς φέρεται μετά τις 27 Οκτωβρίου του 2021 τους απαγορεύει να αγοράζουν και να μεταπωλούν τα προϊόντα της, με τον ισχυρισμό ότι η στρατηγική τους δεν συνάδει με τα στρατηγικά της σχέδια.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here