Η έξοδος της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ ασχέτως εάν αιφνιδίασε την αγορά ως προς τον χρονισμό και την συγκυρία ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη, προεξοφλημένη. Κυρίως ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος είχε προειδοποιήσει, είχε στείλει τα μηνύματα εδώ και καιρό, από προηγούμενες κυβερνήσεις (αυτό γιατί κάποιοι φαντασιόπληκτοι βιάστηκαν να δουν μέχρι και πολιτικό…δάκτυλο, πίσω από τη μεταφορά της έδρας) και απλά ήταν θέμα timing που λένε.

Η κίνηση αυτή της διοίκησης της ΤΙΤΑΝ έγινε μετά από πολύμηνη προεργασία και με καταλυτική την παρέμβαση του “αμερικανικού  παράγοντα” και των funds. Κοινό μυστικό, πως η υπόθεση Folli Follie έχει πλήξει βαθύτατα την ούτως ή άλλως χαμηλή αξιοπιστία της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς ειδικά σε ζητήματα διαφάνειας και λειτουργίας, επάρκειας των θεσμών.

Με αφορμή τα Folli Follie, τα greek statistics ήταν πολύ υψηλά στην ατζέντα των Β2Β συναντήσεων που είχαν οι IRs των μεγάλων ομίλων στην διάρκεια του Road Show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο. Το θέμα είχε τεθεί και στους ανθρώπους της ΤΙΤΑΝ αλλά και άλλων 3-4 μεγάλων ομίλων.

Και εδώ επανέρχομαι με το σημερινό QUIZ:

  • ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ 2 ΟΜΙΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για τη μεταφορά της έδρας τους στο εξωτερικό;

Ποιοι είναι αυτοί οι 2 που τις τελευταίες δέκα-δεκαπέντε μέρες, δέχονται εκ νέου και αυτή την φορά ασφυκτικές πιέσεις για να κάνουν το μεγάλο βήμα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here