Μπορεί να κέρδισε μία «μάχη» με το Δημόσιο ο Παντελής Μαντωνανάκης αλλά θα πρέπει να κερδηθούν πολλές ακόμη προκειμένου η εταιρεία Αττικός Ήλιος να μην χάσει τον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη με τις τράπεζες.

Ο κρητικός ξενοδόχος βρίσκεται σε πολυετή δικαστικό αγώνα με την ΕΤΑΔ (την εταιρεία τουριστικών ακινήτων του δημοσίου), για μία σειρά αγωγών που έχει καταθέσει τόσο για το Grand Resort Lagonisi όσο και για άλλες μονάδες του ομίλου (Ναύπλιο κ.α) με τις πληροφορίες να θέλουν να έχει κερδίσει 9 εκατ. (με το 1 εκατ. να έχει ήδη εκταμιευθεί) από την πλευρά του Δημοσίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία ισολογισμού (χρήσεως 2016) το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων ανέρχεται σε 134,8 εκατ., την ώρα που το κυκλοφορούν ενεργητικό διαμορφωνόταν στα 8,4 εκατ. ευρώ.

Όπως παρατηρεί ο ορκωτός λογιστής «…η εταιρεία δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει μέρος των συμβατικών της υποχρεώσεων. Οι παραπάνω συνθήκες υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, που μπορεί να εγείρει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα να συνεχίσει την δραστηριότητα της».

Ο συνολικός δανεισμός της Αττικός Ήλιος παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, τα οφέλη από την δικαστική δικαίωση με την ΕΤΑΔ είναι…ασπιρίνες, ο ίδιος αποδίδει τις ισχυρότατες πιέσεις των τραπεζών στην μεθόδευση τους να πάρουν υπό τον έλεγχο τους τα ξενοδοχεία- «φιλέτα», ενώ προ μηνών επιχείρησε να διερευνήσει το έδαφος για το ενδεχόμενο συμφωνίας με στρατηγικό επενδυτή.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here