Σε μία τριετία από σήμερα και μετά από πέντε δεκαετίες θα «ξαναζωντανέψει» ο Πύργος Πειραιά.

Ο δήμος ανακοίνωσε χθές ότι μετά από αξιολόγηση της τεχνικής, εμπορικής και οικονομικής προσφοράς  του Δήμου Πειραιά αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος η ένωση εταιρειών CANTE HOLDINGS LTD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων-EBRD και Dimand) – Prodea Ιnvestements ΑΕΕΑΠ (πρώην ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ), για την αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση για χρονικό διάστημα 99 ετών του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά», όπως είναι η επίσημη ονομασία του Πύργου.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ο απαραίτητος έλεγχος δικαιολογητικών από τους αρμόδιους φορείς, καθώς και ο έλεγχος νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα για τον δήμο Πειραιά είναι 1,01 εκατ. ευρώ με αναπροσαρμογή 2% ετησίως, ενώ ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 41 εκατ. ευρώ. Ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 33 μήνες για τη ριζική ανακαίνιση και διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και του άμεσου περιβάλλοντος χώρου, την αναβάθμιση όψεων με δημιουργία προστατευτικού κελύφους, κατακόρυφες ζώνες πρασίνου και σύγχρονο σύστημα φωτισμού για την ανάδειξη του Πύργου ως τοπόσημου.

Η αξιοποίηση του Πύργου προβλέπει μικτές χρήσεις γραφείων/ καταστημάτων ως εξής:

Χώρος ενημέρωσης και ανάδειξης τουριστικού προϊόντος του Πειραιά στο ισόγειο,

καταστήματα στο ισόγειο και στους πρώτο και δεύτερο όροφο,

– Πολυχώρος Πολιτιστικών λειτουργιών με χώρο εστίασης στον 3ο όροφο, γραφεία από τον 4ο έως τον 18ο όροφο και εστιατόριο στους 19ο και 20ό όροφο.

– μηχανολογικοί χώροι και στάθμευση δύο υπόγεια

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 41 εκατ. ευρώ και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 33 μήνες για τη ριζική ανακαίνιση και διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και του άμεσου περιβάλλοντος χώρου, την αναβάθμιση όψεων με δημιουργία προστατευτικού κελύφους, κατακόρυφες ζώνες πρασίνου και σύγχρονο σύστημα φωτισμού για την ανάδειξη του Πύργου ως τοπόσημου.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ο απαραίτητος έλεγχος δικαιολογητικών από τους αρμόδιους φορείς, καθώς και ο έλεγχος νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here