Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε το πράσινο φως που έδωσε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στο κυβερνητικό σχέδιο για τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου ως προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στην κ. Θάνου για την εποχή που ήταν πρόεδρος του Αρείου Πάγου και δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα αποκαταστήσει την αμερόληπτη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών που ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μετατρέψει σε τσιφλίκι του».

Η κ. Θάνου «διορίστηκε νύχτα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου παρακάμπτοντας την επετηρίδα» ανακοίνωσε η ΝΔ.

«Προσπάθησε να παρατείνει τη θητεία της αντισυνταγματικά.

Απέτυχε, αλλά ο πρωθυπουργός την τακτοποίησε στο Μαξίμου.

Τώρα φροντίζει και για το μέλλον της και την διόρισε πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Την λένε Βασιλική Θάνου και δηλώνει ότι δεν θα την κουνήσει κανείς από τη νέα της θέση.

Την ενημερώνουμε απλά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει την αμερόληπτη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών που ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μετατρέψει σε τσιφλίκι του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, η οποία κάνει λόγο για «καθολική αντίδραση του πολιτικού κόσμου».

Το κόμμα της Φώφης Γεννηματά επιτίθεται στην κυβέρνηση όχι μόνο για την κ. Θάνου αλλά και για την Άννα Νάκου, πρώην νομική σύμβουλο του Νίκου Παππά, η οποία αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Πόσο ανεξάρτητη» μπορεί να είναι μια Αρχή της οποίας ηγούνται κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτάται το Κίνημα Αλλαγής.

«Η καθολική αντίδραση του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου δεν προβλημάτισαν καθόλου τον Αλέξη Τσίπρα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τομέα Εμπορίου και Μεταποίησης του ΚΙΝΑΛ.

«Η νομική του σύμβουλος κ. Θάνου, διορίστηκε Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Aνταγωνισμού, ενώ στη θέση του Αντιπροέδρου διορίστηκε η κ. Άννα Νάκου, πρώην νομική σύμβουλος του Νίκου Παππά.

Πόσο “ανεξάρτητη” μπορεί να είναι μια Αρχή της οποίας ηγούνται κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Και πόσα γραμμάτια έχουν ακόμα να εξοφλήσουν πριν αποχωρήσουν, ο πρωθυπουργός και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του;» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Βόλεμα» καταγγέλλει το Ποτάμι

Για «βόλεμα» της κ. Θάνου είχε κάνει εξάλλου λόγο το Ποτάμι.

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την αρχή της θητείας της έδειξε την αντιπάθεια της στις ανεξάρτητες αρχές επιδιώκοντας την υπονόμευση τους. Στη διάρκεια της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση μιλούσε για τη θωράκιση της ανεξαρτησίας τους ξεχνώντας το παρελθόν της. Με την πρόταση τοποθέτησης της συμβούλου του Πρωθυπουργού κυρίας Θάνου επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αποδεικνύει ότι τίποτα από αυτά που λέει δεν εννοεί. Το βόλεμα ανθρώπων που υπηρετούν το σύστημα εξουσίας της είναι η μόνη της έγνοια» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here