Τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις εξαγωγές της Ιαπωνίας αλλά και η επιστροφή της ανησυχίας για την εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας φέρνουν σύγχυση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία των εξαγωγών τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, η χώρα ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 3,8% σε ετήσια βάση, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα δύο ετών. Εμφάνισε επίσης εμπορικό έλλειμμα για το σύνολο του έτους για πρώτη φορά από το 2015.

Το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμένει επιφυλακτικό στον απόηχο των καθοδικά αναθεωρημένων προβλέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει οριακές μεταβολές.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,3%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,5%. Στην Ταιβάν ο δείκτης TAIEX χάνει 0,5%, στη Σιγκαπούρη ο STI υποχωρεί επίσης 0,5%, ενώ στην Ινδονησία ο τοπικός δείκτης ενισχύεται 0,3%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here