Έχουν υποχωρήσει σημαντικά οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη γιατί καθυστερεί η παραγωγή από τις βιομηχανίες, λόγω των μεγάλων ελλείψεων. Οι ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν τον Οκτώβριο εν μέσω της έλλειψης ημιαγωγών, καθιστώντας τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα πτώσης φέτος, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων -μια αντανάκλαση των πωλήσεων- μειώθηκαν 30% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση σε 665.001 οχήματα (σε 27 χώρες), δήλωσε η ένωση, επίσης γνωστή ως ACEA, την Πέμπτη.

«Με 665.001 πωλήσεις σε όλη την περιοχή, αυτό ήταν το πιο αδύναμο αποτέλεσμα σε όρους όγκου για τον μήνα Οκτώβριο από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές», ανέφερε η ACEA.

Εν τω μεταξύ, οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων σε όλη την ΕΕ την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου αυξήθηκαν 2,2% σε 8,2 εκατομμύρια.

«Παρά την πρόσφατη πτώση των πωλήσεων λόγω του συνεχιζόμενου αντίκτυπου της εφοδιαστικής κρίσης ημιαγωγών, τα σημαντικά κέρδη νωρίτερα μέσα στο έτος βοήθησαν να διατηρηθούν οι συνολικοί όγκοι σε θετικό έδαφος», δήλωσε η ACEA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here