Ελλείψει επίσημων ανακοινώσεων, μέσα σ’ ένα κλίμα γενικευμένης αβεβαιότητας, γεωπολιτικής αστάθειας και οικονομικής αδράνειας, δημοσιογράφοι, αναλυτές και επενδυτές αναζητούν ψήγματα ειδήσεων και προφητείες εξελίξεων στις συνεδριακές συγκεντρώσεις.
Σήμερα στο Divani Palace/Καβούρι, με πληθώρα ομιλητών αλλά και παρεμβάσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιείται το συνέδριο του Economist για τη διατηρήσιμη ανάπτυξη.
Για τα τραπεζικά θέματα,  οι προβολείς πέφτουν στην ομιλία του Βασίλη Καραμούζη-μετά την πολυήμερη παραμονή του στην Νέα Υόρκη αλλά και τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο road show της Bank of America, στο Λονδίνο (20-22 Σεπτεμβρίου)
  • Θα βγάλει είδηση ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Στρατηγικής, του Ομίλου Εθνικής, αναφορικά με το ενδεχόμενο;/προοπτική; απο-επένδυσης του ΤΧΣ;
Για τα επιτοκιακά/ομολογιακά και το κόστος χρηματοδότησης,  ενδιαφέρον θα έχει η παρέμβαση του Στέλιου Παπαδόπουλου, τόσο με την ιδιότητα του επικεφαλής της JP Morgan Chase για την Ελλάδα (και όχι μόνον) όσο με την πρότερη θητεία του στον ΟΔΔΗΧ.
Βασικός πρωτεργάτης (*)της σύνθετης ανταλλαγής σειράς ομολόγων, που επιχειρήθηκε πανευρωπαϊκά (Νοέμβριος 2017), με την πολύτιμη συνεργασία του Δημήτρη Τσάκωνα (νυν επικεφαλής του Οργανισμού) ο μετέπειτα JPMC θα έχει πολλά και ενδιαφέροντα να πει, για επιτόκια, πληθωρισμό, (κρατικό) χρέος.
  •   (*) ενδεικτικό το θέμα του Banks.com.gr: Η πρόσκληση ομολόγων και το swap-κρησάρα του 2017, στις 7 Δεκεμβρίου, με ενδιαφέρουσες πληροφορίες.    

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here